Dziś jest pierwszy dzień reszty mojego życia...
Wysłane przez magenta
Ania_soWhat (offline) |
Post #10 05-10-2015 - 15:49:19 |
Sosnowiec |
Monia, wiem że łatwo mówić ale nie daj się nakręcić, bo przecież stres to nasz wróg...
![]() Węzły w dole pachowym ma każdy i jak Ci ich nie wycieli to chyba normalne że Ty też masz... "Wielkość prawidłowych węzłów chłonnych waha się od 2-4 do 10 mm" W sumie to same możemy je sobie chwilowo powiększyć jak się "obmacamy" i sobie je dotykamy (takie upierdliwe maleństwa) - wiem bo sama sobie w czerwcu takie cuda zafundowałam że przeciążyłam pachę na siłowni potem macałam, to się powiększył mi węzełek a jak już coś tam było to macałam i macałam i dopiero po 2 tyg nie macania wrócił do swojego rozmiaru, ale co się nakręciłam w tym temacie to wiadomo... Więc nie daj się zwariować, jednakże chyba dobrze zrobić tak jak pisze dorota79, złap lekarza jakiegoś i skonsultuj a nie będziesz się wtedy denerwować ![]() Josko huomenna olisi jo parempi päivä... ![]() |
Al_la (offline) |
Post #12 05-10-2015 - 17:34:26 |
k/Warszawy |
Zgadzam się z Dorotą. Najważniejsza jest budowa (wygląd węzła), a nie wielkość. Mój węzeł nadobojczykowy był bez zatoki tłuszczowej, hipoechogeniczny i okrągły zamiast być podłużny. Wyglądał więc podejrzanie, ale w opisie miałam napisane, że potrzebna jest weryfikacja, a nie że jest meta. Spokojnie, to na pewno węzeł odczynowy
![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
magenta (offline) |
Post #16 06-10-2015 - 12:27:06 |
Warszawa |
Skonsultowalam
![]() ![]() Lekarka uspokoila mnie, ze zna doskonale sposob opisywania badan tego lekarza i jakby bylo cos nie tak byloby slowo np: patologiczne lub wprost zasugerowana biopsja. Ja ta mammografie robilam 23-go w 5 dniu zapalenia krtani (ze tez lekarz akurat o tym pamietal ![]() Ale dla spokojnosci jak przyjde na wizyte da mi skierowanie na usg Także uffffffffffff Życie jest małą ściemniarą, francą, wróblicą, cwaniarą. Plącze nam nogi i mówi idź! |
magenta (offline) |
Post #18 17-10-2015 - 12:06:03 |
Warszawa |
Hej hej
![]() Jak ja ni lubie tych kilku dni przed zoladexem ![]() Mam do Was pytanie, w środe musiałam mieć nagle wyrwana osemke, byl stan zapalny i dostalam antybiotyk. We wtorek rano biore ostatnia dawke a w srode rano zoladex. Czy tak mozna? Życie jest małą ściemniarą, francą, wróblicą, cwaniarą. Plącze nam nogi i mówi idź! |
Ikka (offline) |
Post #28 13-11-2015 - 13:34:41 |
Gdańsk |
Gratulacje....pamietam jak zaczynalas na forum bo to byl czas kiedy ja tez bylam tu czestym gosciem....Glowa do gòry , piers do przodu
![]() ![]() ![]() Ikka ---------------------------------------------------------------------------- Zamiast zamartwiać się tym co będzie jutro - bądź szczęśliwa już dzisiaj ..... ![]() |
Krynia58 (offline) |
Post #29 13-11-2015 - 17:45:45 |
Warszawa |
Magentuś
![]() ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
conlu , dziubas , limesur , lockes5lockesess1 , lockesass1ess , okhoalocker11 , renatar , v9beta , xiaomivietviet
Gości:
561
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022