Nie taki rak straszny (???).....
Kass (offline) |
Post #2 23-07-2015 - 17:40:13 |
|
Ika, no i na dobre wyszlo. Rezonans sobie zrobisz i wrocisz to swojej p. dr. i bedziesz kontynuowala z Etruzilem. Bardzo fajnie, ze ta Twoja p. dr. wybiega poza standardowe ramy podejscia do leczenia.
![]() Co do obijania sie - to masz, widze, tak jak ja. Czasem sie nawet zdarzy, ze zrobie efektowny fik w krzaki tuz przed oczami innych spacerowiczow.. ![]() A co do Sycylii - jejkus jak ja Ci zazdroszcze!! Jedno z miejsc na mojej bucket list do zobaczenia. ![]() ![]() ![]() |
Ikka (offline) |
Post #3 23-07-2015 - 18:18:31 |
Gdańsk |
Dorota - jeśli chodzi o tamosia - to pewnie mogę ..taki był zresztą pierwszy pomysł na moje leczenie ..Koniec końców jednak lekarka zaproponowała Zoladex + Etruzli , kierując się ( podobno) najnowszymi wynikami badań co do wskazań i skuteczności róznych schematów leczenia ....
Kass- ja w tym roku zaliczyłam już 2 wywrotki na rowerze, 1 wywrotkę biegową , 1 wywrotkę na rolkach ( przez ponad 2 tygodnie czułam kość ogonową ....) Mąż się śmieje, że w końcu ktoś go oskarży o przemoc w rodzinie .... ![]() ![]() Na Sycylii obawiam się trochę upałów bo podobno sierpień to najgorętszy miesiąc ale damy radę ...Nie mieliśmy za bardzo wyboru co do terminu ... Dziubas - pewnie masz trochę racji co do tego , że "gruba ryba" więcej może ...ale z drugiej strony mogła pójść na łatwiznę i zaordynować standardowe leczenie ![]() Ikka ---------------------------------------------------------------------------- Zamiast zamartwiać się tym co będzie jutro - bądź szczęśliwa już dzisiaj ..... ![]() |
Ikka (offline) |
Post #4 11-09-2015 - 14:57:14 |
Gdańsk |
Jutro mija rok od dnia w którym usłyszałam : Ma Pani raka
![]() W przyszłym tygodniu idę na rezonans piersi - mam nadzieję, że żadnych niespodzianek nie będzie jak rok temu ![]() ![]() Teraz powinnam iść do chirurga w sprawie rekonstrukcji - tak sobie założyłam przed wakacjami i tak się im umawiałam ale ...( no właśnie) , jak pomyślę, że znów będzie rana, ból, trzeba będzie ćwiczyć itp...to jakoś mój entuzjazm maleje...I myślę sobie, że poczekam na wyniki rezonansu i wtedy ewentualnie zadziałam ... Pozdrowienia dla wszystkich Walczących i tych co mają spokojniejszy czas ![]() Ikka ---------------------------------------------------------------------------- Zamiast zamartwiać się tym co będzie jutro - bądź szczęśliwa już dzisiaj ..... ![]() |
Kass (offline) |
Post #5 11-09-2015 - 15:28:18 |
|
Ikus, bede mocno w przyszlym tygodniu trzymac kciuki za rezonans.
![]() ![]() Poza tym mysle, ze zdecydowanie powinnas oblewac zycie bez kraba! Zadnych smutaskow. ![]() Co do rekonstrukcji - nie ucieknie. Kiedy bedziesz gotowa, to zrobisz. Ja po sobie widze, ze gdybym nie miala jednoczasowki, to tez bym sie zastanawiala.. rekonstrukcja brodawki mi sie w czasie przesuwa, bo mysle i mysle.. ![]() Pytanie - czemu wlasnie od razu rezonans? A nie np. mammo zdrowej strony, ew. usg blizny..? Pytam, bo mi sie szykuje kontrola, a mam miec li i jedynie mammo zdrowej piersi.. A, Ikka - Ty sie wcale nie pochwalilas tym, jak bylo na Sycylii, no!! ![]() ![]() ![]() Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 11-09-2015 - 15:35:49 przez Kass. |
Ikka (offline) |
Post #6 12-09-2015 - 11:43:09 |
Gdańsk |
Kass, trzymaj kciukasy, trzymaj - przydadzą się na pewno
![]() Rezonans zleciła mi lekarka , która przyjłęla mnie w zastępstwie mojej dotychczasowej doktorki - po tym jak wyczytała , że byłam posiadaczką 4 guzków w jednej piersi...Chciała mi dać na mammografię ,ale odstąpiła od tego, jak jej powiedziałam, że w moim przypadku to badanie ne ma żadnej wartości bo mam bardzo gruczołowate piersi i nawet jak USG wykazało 3 guzy to na mamografii nic nie było widać ![]() Ja tam się cieszę bo rezonans jest najbardziej czułym badaniem i jest w stanie wychwycić już bardzo małe zmiany jakby co ...Oczywiście wolałabym aby żadnych zmian nie było.. ![]() Na Sycylii było super ...stacjonowaliśmy po tygodniu na dwóch końcach wyspy, które bardzo rózniły się od siebie . Zachód jeszcze mniej turystyczny, z prawie afrykańskimi krajobrazami i charakterystyczną architekturą i wschód już bardziej komercyjny ale tez klimatyczny...Obawiałam się morderczych upałów i tłumu turystów, które są charakterystyczne dla sierpnia na Sycylii bo Włosi mają wtedy wakacje - ale nie było źle. Zarówno upały jak i tłumy takie jak zwykle w miesiącach szkolnych wakacji .. ![]() ![]() Ikka ---------------------------------------------------------------------------- Zamiast zamartwiać się tym co będzie jutro - bądź szczęśliwa już dzisiaj ..... ![]() |
Kass (offline) |
Post #7 12-09-2015 - 14:39:23 |
|
Nie no, jasne ze rezonans jest super gites.
![]() Zaaaazdroszcze, zazdroszcze i jeszcze raz zazdroszcze tej Sycylii. Szczegolnie tej dzikszej czesci. Marzy mi sie Sycylia juz chyba od kiedy bylam nastolatka.. bardzo sie ciesze, ze odpoczeliscie i naladowaliscie baterie. ![]() ![]() |
Ikka (offline) |
Post #8 30-09-2015 - 15:52:17 |
Gdańsk |
Dzisiaj mija dokładnie rok od dnia pozbycia się gada ...
![]() ![]() Ikka ---------------------------------------------------------------------------- Zamiast zamartwiać się tym co będzie jutro - bądź szczęśliwa już dzisiaj ..... ![]() |
izulek2311 (offline) |
Post #9 30-09-2015 - 17:59:36 |
|
|
bozena_stanczyk (offline) |
Post #13 30-09-2015 - 20:57:41 |
Tomaszów Mazowiecki |
![]() ![]() |
Ikka (offline) |
Post #15 01-10-2015 - 13:04:47 |
Gdańsk |
Dzięki dziewczyny...
![]() ![]() ![]() Iza - zobaczysz już niedługo Ty też będziesz świętować swoją pierwszą rocznicę , a my z Tobą .. ![]() Ikka ---------------------------------------------------------------------------- Zamiast zamartwiać się tym co będzie jutro - bądź szczęśliwa już dzisiaj ..... ![]() |
Post #16 01-10-2015 - 14:42:30 |
Tomaszów Mazowiecki |
no to mój pesel pożokł od operacji już o 19 latek...
![]() |
izulek2311 (offline) |
Post #17 01-10-2015 - 15:16:12 |
|
|
Post #19 02-10-2015 - 11:38:59 |
Tomaszów Mazowiecki |
tobie też zleci
![]() |