taktrudno
dziubas (offline) |
Post #1 21-05-2018 - 15:01:54 |
Gdańsk |
Witaj! Może nie zależy Ci na wchodzeniu z nami w relacje... Wtedy prosze o wybaczenie i przepraszam! Wybaczysz? A jeżeki sie myle to odezwij sie1 Poczuj sie tu na forum jak wsród swoich!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Hanka 73 (offline) |
Post #2 22-05-2018 - 08:20:07 |
Bydgoszcz |
Hej Dziubas jak zobaczyłam ten wątek pomyślałam .... kurcze ona pisze o mnie... Ja właśnie tak mogę być odbierana przez dziewczyny na forum... Zadałam parę pytań i to takich bardziej "praktycznych" i na tym koniec. A to zupełnie nie tak, że nie mam ochoty wchodzić z Wami w bliższe relacje. Zawsze byłam otwarta na ludzi, tylko jestem taką osobą która woli słuchać niż mówić... Zawsze sobie myślę że każdy ma dość swoich problemów i nie potrzebuje zajmować się jeszcze moimi. Byłam osobą mocno stąpającą po ziemi, czy to w pracy, czy w życiu prywatnym a teraz zaczynam się sypać, piaseczek normalnie. Wiem że każda z nas się boi, jestem dopiero na początku leczenia ale już teraz jestem przekonana że ten lęk z tyłu głowy, ten cholerny rak zostanie ze mną do końca mojego życia (może i w całości mi go wytną ale w mojej głowie zostanie na zawsze) ...przeraża mnie to. Chcę Wam powiedzieć że jestem z Wami wszystkimi całym moim serduchem i pozdrawiam cieplutko i bardzo Ci Dziubas dziękuję za ten wątek bo mogłam się nieco uzewnętrznić. Buziaki
|
dziubas (offline) |
Post #3 22-05-2018 - 13:18:48 |
Gdańsk |
HANIU!!!BRAAAWOOO!!!
...Skoro napisałaś cokolwiek na forum, to juz Ciebie nie miałam na celowniku, ale dobrze, ze sie złapałaś na ten haczyk!Moze ten watek zostać Twoim wątkiem osobistym, gdzie bedziesz mogła pisąć o wszystkim! To bedzie twój kawałek podłogi! Ja też taki juz mam! Chcesz? Zapraszam do mojego też! [amazonki.net] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 3 raz(y). Ostatnia zmiana 22-05-2018 - 13:23:27 przez dziubas. |
Hanka 73 (offline) |
Post #4 22-05-2018 - 14:06:06 |
Bydgoszcz |
Hihi ale numer. Twój wątek był personalny a ja sobie pomyślałam że tak sobie zachęcasz Dziubasku nóweczki takie jak ja do "do wyjścia z ukrycia". To ci się wchrzaniłam Ale co Tam! Wcale mi z tego powodu nie jest przykro. I dziękuję kochana, tak! Niech to będzie mój wątek.
|
dziubas (offline) |
Post #5 22-05-2018 - 14:41:39 |
Gdańsk |
a ja rzeczywiście "poluję" na użytkownika "taktrudno" tez z Bydgoszczy, ale to nie przeszkadza, może sie da złapać na inne haczyki rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 22-05-2018 - 14:43:28 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #7 22-05-2018 - 15:00:52 |
Gdańsk |
taktrudnooo!!! Odezwij sie!!!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #8 22-05-2018 - 16:21:25 |
Gdańsk |
hejka! Uzytkowniku,<taktrudno> !!! Napisz coś!!!
Pollik (offline) |
Post #10 26-05-2018 - 21:28:31 |
Warszawa |
Cześć
Jestem! Już się nie chowam!! Cieszycie się? Dzięki dziubas za podpowiedź klepnę sobie też własny wątek i bedę filozofować do woli, jak lubię Zawsze mi przynosiło ulgę pisanie pamiętnika to do dzieła Wyląduję, zrobię pierwszy krok i kolejny, i kolejny... mastektomia prawostronna z węzłami wartowniczymi. rak przewodowy naciekający hormonozależny G1, pT1c N0(sn). ER i PgR 100%. PS =5, IS=3, CS=8. HER2- . Ki 67 5% Od 20 stycznia 2017 Tamoxifen[/small] |
dziubas (offline) |
Post #11 26-05-2018 - 23:04:29 |
Gdańsk |
dziubas (offline) |
Post #12 30-05-2018 - 13:33:57 |
Gdańsk |
Haaankooo!!!
Hanka 73 (offline) |
Post #13 31-05-2018 - 13:23:55 |
Bydgoszcz |
Cześć Dziubasku, piszę ze szpitala, jutro miałam mieć operację a dzisiaj zaczęło mnie pobolewać podbrzusze, jak dostanę miesiączkę to operacja się nie odbędzie jestem podłamana. 3majcie kciuki dziewczyny żeby mnie dzisiaj w nocy ani jutro rano nie "zalało". Buziaki dziewczyny
|
Pollik (offline) |
Post #14 31-05-2018 - 13:48:23 |
Warszawa |
Haniu trzymam mocnoooo. Ja byłam tuż po miesiączce, za to 3 dni przed operacją się przeziębiłam. Spanikowana jak diabli przykryłam się wszystkim co było w domu i tak wypływałam z łóżka przez dwa dni. Udało się, na wszelki wypadek w ogole się nie. Przyznałam.
A czy pytalaś chirurga, czy miesiaczka przeszkadza? Bo jak wcześniej pytałam swojego to powiedział , że nie Wyląduję, zrobię pierwszy krok i kolejny, i kolejny... mastektomia prawostronna z węzłami wartowniczymi. rak przewodowy naciekający hormonozależny G1, pT1c N0(sn). ER i PgR 100%. PS =5, IS=3, CS=8. HER2- . Ki 67 5% Od 20 stycznia 2017 Tamoxifen[/small] |
Hanka 73 (offline) |
Post #17 31-05-2018 - 15:21:14 |
Bydgoszcz |
Dzięki dziewczyny, rozmawiałam z moim chirurgiem, powiedział że nie ma takiej opcji, żeby mnie operowano jeśli dostanę okres. Sprawę komplikuje też fakt że amputacja całej piersi z jednoczesnym wszczepieniem ekspandera, powiedział że nie można ryzykować. Jeszcze trochę się łudzę, bo czasami tak miałam że na dwa dni przed okresem mnie pobolewało... Oby jutro po południu, jak już, bo operacja zaplanowana na dziesiątą.Buziaki
|
Pollik (offline) |
Post #18 31-05-2018 - 15:44:45 |
Warszawa |
ja miałam samą mastektomię, albo inna szkoła. w każdym razie bardzo Ci życzę żebyś jak najszybciej miała to za sobą, operacja zamyka pewien okres.
Wyląduję, zrobię pierwszy krok i kolejny, i kolejny... mastektomia prawostronna z węzłami wartowniczymi. rak przewodowy naciekający hormonozależny G1, pT1c N0(sn). ER i PgR 100%. PS =5, IS=3, CS=8. HER2- . Ki 67 5% Od 20 stycznia 2017 Tamoxifen[/small] |
Hanka 73 (offline) |
Post #27 02-06-2018 - 07:47:43 |
Bydgoszcz |
Hej dziewczyny, już po wczoraj cały dzień przespałam, niestety brodawki się nie udało uratować no trudno, najważniejsze że wycięli ze mnie tego gada paskudnego. Najgorszy jest ten gorset który muszę nosić, strasznie ciśnie. No i spanie z klinem już do końca życia , chyba nigdy nie przywyknę... Dobra, kończę to narzekanie, teraz musi być tylko lepiej, co nie Pozdrawiam serdecznie kochane, miłego dnia
|
Pollik (offline) |
Post #29 02-06-2018 - 08:05:58 |
Warszawa |
Wspaniale, że masz to za sobą.
Usunęli węzły oprócz wartowniczych? Wyląduję, zrobię pierwszy krok i kolejny, i kolejny... mastektomia prawostronna z węzłami wartowniczymi. rak przewodowy naciekający hormonozależny G1, pT1c N0(sn). ER i PgR 100%. PS =5, IS=3, CS=8. HER2- . Ki 67 5% Od 20 stycznia 2017 Tamoxifen[/small] |