Jak minal dzien...
dziubas (offline) |
Post #1 22-05-2018 - 16:17:21 |
Gdańsk |
wkej coś na youtuba!!!
![]() ![]() ![]() kiedys w WCO w Gdańsku zwróciłam uwage na piękne fotografie na scianach i autor nazywał sie kris...cośtam i pomyślałam o Tobie Krysiu!...co Ty na to? ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Janina.S (offline) |
Post #3 22-05-2018 - 18:44:11 |
widły Soły i Wisły |
Co za niespodzianka
![]() ![]() No to może To "sto lat" dla nas wszystkich że jesteśmy tutaj , chociaż troszkę w okrojonym towarzystwie ![]() Pisz , zaglądaj i pisz no i porusz Twoje siostry niech się odezwą - byłoby miło ![]() .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
lulu (offline) |
Post #4 22-05-2018 - 19:42:38 |
k/Kwidzyna |
Brawo. Taki instrument, kto dziś jeszcze potrafi grać na akordeonie.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
Kris (offline) |
Post #5 18-07-2018 - 00:55:16 |
Radom |
I dalej dzieje się Moje Drogie, oj dzieje! Zespół śpiewających Seniorek, na skraju puszczy, tam gdzie Leśna Polana i Gawron, tam gdzie spędzam wiele pięknych chwil od wiosny do jesieni, otóż ten zespól zakwalifikował sie na Festiwal Folklorystyczny w Iłży... ...i w najbliższa niedzielę, czyli za 4 dni mam tam grać... TROSZECZKĘ stresu jest... ...ale będą nagrania, organizator już o to zadba ![]() Tymczasem mogę Wam odsłonić taką maleńka próbkę... [youtu.be] |
dziubas (offline) |
Post #6 18-07-2018 - 01:14:58 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #8 18-07-2018 - 05:58:18 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #9 18-07-2018 - 06:15:42 |
Gdańsk |
ha! juz wiem gdzie Iłza, moze np mgiełka by tam Cie dopadła!? wspomne jej
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
mgiełka (offline) |
Post #11 18-07-2018 - 16:46:02 |
Radom |
Gratuluję, Kris!!!!
![]() ![]() Do Iłży raczej nie dotrę, bo sobotę mam bardzo intensywną i w niedzielę będę pewnie odszukiwać samą siebie. Ale jak tak dobrze Wam Kris idzie, to liczę na występy w Radomiu ![]() Powodzenia!!!!!! ![]() ![]() ![]() Z amazonki.net od 2006 roku. |
Krynia58 (offline) |
Post #13 19-07-2018 - 21:33:37 |
Warszawa |
Kris
![]() ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |