Słuchacze puszczają muzykę - Al_la
Pilot_613 (offline) |
Post #1 05-09-2012 - 01:19:25 |
Wawa |
ad 1 - akurat + yhyyy... ;-) ad 2 - ZAiKS itd. - to dawno omawiane [przynajmniej próbowane...] sprawy niedowyjaśnione_do_dziś = a na_dziś_nieaktualne ...ot, Szpaku... ![]() ad 3 - nadal MASA darmochy oprogramowania_w_te_klocki w necie - o czym Szpaku od dawna wie - i to nie ode mnie, bo już wiedział gdy mu to podpowiadałem byłem ooo jaaak daaawnooo teeemuuu + sponsorów_gotowców_którzy_sami_się_pchają :-) ...ale..? ![]() + dzięki uprzejmości DARMOWEJ ludzi dobrych [harcczat.pl se tak nieźle radzi od ponad 10 lat :-)] ..mogę nadal wystawić linkiem COKOLWIEK 'do posłuchania' :-) [i tyle pomysłów 'na_bry' :-)] DOPISEK: i w jakości 32/64kbs (czyli można godzinną audycję wysłać mailem - a słychać TAK SAMO - komu? komu? ;-P) a nie martwić się o to czy pan_radio odpali przy swych narzuconych_przyszłościowo wyśrubowanych wymogach ;-) "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 05-09-2012 - 01:28:52 przez Pilot_613. |
Al_la (offline) |
Post #2 05-09-2012 - 10:44:04 |
k/Warszawy |
Wszystko fajnie, tylko szkoda Pilot, że nie piszesz bardziej_moim_językiem
![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
ToJa (offline) |
Post #3 05-09-2012 - 21:33:06 |
|
a mówiłam/pisałam, że Pil coś wymyśli
![]() Ja też nie zawsze rozumiem co Pil pisze, ale jak tak się wczytam, wczytam, wczytam, to mi cuś świta ![]() Z postu nr 571 napisanego przez Pilota zaświtało mi, że jak się ma chęci to jakoś się wybrnie z tej sytuacji, bo wiele spraw można obejść, jak, wie Pilot. Alu, jakbyście się tak spiknęli z Pilotem i powolutku, powolutku Pil by robił za tłumacza swej pisaniny, to byście się dogadali ![]() ![]() czekamy na nić porozumienia ![]() PIL - czy to cokolwiek, to może byc na ten przykład metkowa sabatowa audycja ![]() |
Szpaku (offline) |
Post #5 06-09-2012 - 09:43:12 |
Poznań |
Pilot po raz kolejny piszesz niezrozumiale. Znowu mijasz się z prawdą. Do tych spraw już się przyzwyczaiłem. I nie zamierzam już ich komentować. Masz teraz szanse się wykazać. Trzymam gorąco kciuki. Służę pomocą. ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
Pilot_613 (offline) |
Post #6 06-09-2012 - 20:19:19 |
Wawa |
Radio już gra... Może być - w formie jak reklamówka/zajawka Sabatu_ostatniego = ktoś sobie sam odpala link i słucha i/lub pobiera. Ale skoro już radio gra a ja o Metkowej_audycji wiem tylko od roku, że takowa jest... ![]() "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Al_la (offline) |
Post #7 10-09-2012 - 18:26:58 |
k/Warszawy |
Zacytowałam fragment rozmowy Toi z mituraewą z wątku "Na moją nutę" i chciałam wyjaśnić. Jeśli chodzi o moje audycje, to opis w ramówce ma się nijak do tego, co leci w radiu i nie mogę nic poprawić. 3.09.12 zapadła decyzja, że radia nie będzie i zanim została odwołana, ja przez 3 dni nie miałam netu, a potem wyjechałam. Oczywiście nie było sensu poprawiać nieaktualnej ramówki. Nawet nie pamiętam, czy wgrałam wszystkie audycję, które były zapowiedziane na tydzień następny, czyli 03-09.09.12 Dopiero teraz weszłam na forum i niestety, nie mogę niczego sprawdzić, ani poprawić, bo nie mam wstępu do panelu radia ![]() Myślę, ze nowe audycje w nowej tematyce, które zrobiłam już na wrzesień usłyszycie dopiero od 17 września (jeśli do tego czasu uda mi się wejść do radia). Przepraszam za zaistniałą sytuację. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
ToJa (offline) |
Post #9 10-09-2012 - 19:05:07 |
|
![]() ![]() tylko tak zapytowywałam, bo nijak mi się Dymsza z Timura parkietami nie kojarzył na mysl mi jednak przyszło, że może Timur orientację muzyczno_parkietową zmienił ![]() Alu, tak mi się zdaje, że akurat Ty, to nie masz w temacie radiowym absolutnie za co przepraszać ![]() |
mituraewa (offline) |
Post #10 11-09-2012 - 20:58:42 |
Gdańsk |
Alunia! Nie przepraszaj, dobrze jest
![]() ToJa! Hi hi ja w zeszłym tygodniu " przylukała" w ramówce, że Pilot zapodaje Republikę. No to myślę, posłucham, ryknę sobie " Gdzie Oni są...." przytupam może " Równe buty, równe zęby, nos..." ![]() Łobrobiona, klapam, czekam i.......tam jakoweś spokojne nutki nieme lecą, znaczy muzyczne jeno ![]() Lukam w ramówkę, Republika jak byk a w radiu spokojna muza, nijak republikańska ![]() Audycji wysłuchałam do końca, bo ładna była ![]() ![]() |
Pilot_613 (offline) |
Post #14 11-09-2012 - 22:13:14 |
Wawa |
tu? Oki... ;-P Przepraszam jeszcze raz najmocniej - przez wakacje byłem w górach z juniorem i większość czasu spędzałem byłem na uprawianiu przeróżnych dyscyplin przodków typu stolarka, ciesielka, wykopki itd... co tam w genach zagrało było lub.. na co krzywo zerknęła teściowa ![]() ...i były do dyspozycji miałem laptoka_dziadziusia z którym nocowałem na działce, żeby po obrobieniu CKMów_Ellowych powalczyć ze szwagrieńcem o dostęp do netu = i takie tam [i nawet by mi do pustego czerepu nie przyszło było, że jeszcze ktoś na ramówkę zerka - pszam_2 :-D] jak się ino wbiję do pana_radyja - to jutro będzie Republika - tyle mogę na teraz obiecać... :-P "Gdzie oni są?!!" :-D "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #16 11-09-2012 - 22:22:39 |
Wawa |
...mhmmm...
tylko kłopotek 1 jest - nie wpuszcza do pana_radyja [...ale se słucham właśnie 'białą flagę' którą razem z innymi chciałem byłem tam wrzucić - timurku_czy_wybaczysz_miiii..? ;-)] "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Al_la (offline) |
Post #18 11-09-2012 - 22:39:44 |
k/Warszawy |
Czas najwyższy forum radia odwiedzić Panie Redaktorze... ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Pilot_613 (offline) |
Post #20 12-09-2012 - 03:17:28 |
Wawa |
A nie... nie będę odwiedzał i szukał bodaj 4 czy piątego forum :-) ... Na ostatniej/kolejnej zakładanej przez Szpaka "platformie wymiany myśli tfoorczych odnośnie radyja_P" ostatni wpis był ze stycznia bodaj :-) = od dawna nie mam ani tego adresu, zakładki, hasła ...ani potrzeby jakiejkolwiek, żeby tego teraz szukać :-) Papatowałem w swoim wątku radyjowym wystarczająco wiele razy do słuchaczy. I chyba styknie już, hę? Żiełajem_uspiechov' !! Bawcie się dobrze, jeśli Was to jeszcze bawi "Redaktorzy"= ja dziękuję, postoję. Popsioczę z pobocza ukradkiem kciuki trzymając. Powodzonka! (proszę wykasować moje pliki jak się już ograją lub szturmem się stawią nowi Redaktorzy i zaczną się bić o miejsca w ramówce... --> do jakiejś życzliwej duszy ;-P) "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Al_la (offline) |
Post #21 12-09-2012 - 09:06:06 |
k/Warszawy |
Pilot, jak mnie pamięć nie myli, to właśnie Ty mocno napierałaś na Szpaka, żeby zrobił miejsce do pogadania o radiu, bo skype Ci nie odpowiadał.
Powstało forum, gdzie możesz wypisywać swoje żale i uwagi, ale Ty wolisz na forum publicznym Drogę do forum radia znasz, bo nie omieszkałeś się tam wypowiadać, a raczej pokłócić. A jeśli linka wyrzuciłeś, niczyja wina. Powstała awantura odnośnie radia (nieważne w tej chwili o co szło), Krysia zrobiła wszystko, żeby radio było. Mówiłam Jej, że niepotrzebnie i miałam rację. Wszyscy teraz uciekają: Myszka, Szpaku, Pilot....pięknie, bardzo to poważne jest ![]() Krysiu, zamknij radio, bo nie ma z kim pracować.... ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #22 13-09-2012 - 14:20:35 |
k/Warszawy |
Nie muszę pisać, że ostatnie "zawirowania" z radiem postawiły pod znakiem zapytania dalsze jego losy.
Na placu boju została tylko Haniap, Ella i ja. Nie wiem, co z Markiem Froniem. Tak prawdę mówiąc, to niewiele wiem... Nie mam zamiaru się obrażać na nikogo i odchodzić. Na pewno zostanę ze słuchaczami do końca i nadal będę robiła premierowe audycje. Od 1 września zaplanowałam wprowadzenie kilku zmian w tematyce prowadzonych audycji. Wprowadzę je od poniedziałku - 17 września. Oto one: Codzienne audycje muzyczne poniedziałek - do muzyki z gatunku: muzyka poważna, filmowa, musical, opera, operetka dokładam gatunki muzyki rozrywkowej z wyjątkiem jazzu i muzyki autorskiej wtorek - nowa audycja z różnymi wykonawcami i różnymi gatunkami, czyli miszmasz o zawartości wybranej losowo. Piosenki dobiorą się same po ustawieniu w kolejności alfabetycznej. Może się więc zdarzyć, że obok np. Scorpionsów stanie Modern Talking. Chłopaki się dogadają, w końcu mówią tym samym językiem, ale czy Wasze uszy to zniosą ![]() Roboczy tytuł audycji - "Od A do Z" środa - pozostaje bez zmian czyli będę Wam prezentowała jednego wykonawcę lub jedną płytę a także jedną tematykę czwartek - również bez zmian czyli muzyka, którą lubię piątek - tylko muzyka autorska i jazzowa Dlaczego tak? Zauważyłam, że piosenka autorska ma dużą grupę słuchaczy na forum. Poza tym posiadam najwięcej płyt z tych dwóch gatunków, więc jest w czym wybierać. Nie bójcie się jazzu. To tylko tak groźnie brzmi. Smooth Jazz, którego mam najwięcej jest bardzo miły dla ucha. I trzeci powód. Nikt z dotychczasowych prezenterów nie robił audycji o takiej tematyce, a piosenki z tych gatunków pojawiały się sporadycznie. sobota - tu pojawi się kilka audycji z częstotliwością zależną od słuchalności: 1) muzyka świata, a w niej utwory w różnych językach i rytmach. Polscy wykonawcy zaprezentują się w obcych językach. Jesteście ciekawi, jak brzmi np. rock po chińsku - zapraszam; 2) piosenki stare czyli powstałe do końca lat 70-tych (taka audycja już była we wtorki); 3) muzyka mało znana (znani wykonawcy w mało znanych piosenkach i debiutanci na rynku muzycznym); 4) nowe przeboje z list przebojów niedziela - piosenki stare i nowe śpiewane tylko po polsku, a o 23.00 bez zmian, czyli piosenka religijna (gospel) w wykonaniu znanych i nieznanych zespołów i piosenkarzy. Szanujmy wspomnienia - środa godz. 20.00 (powtórka sobota godz. 14.00) Tu znajdą się różne składanki piosenek związanych z naszymi wspomnieniami. Na razie audycje przygotowuje mituraewa (dopóki Jej pomysłów wystarczy), a później się zobaczy ![]() Lista Przebojów Radia Pozytyw - niedziela godz. 21.00 (powtórka wtorek o godz. 13.00) Listy Przebojów nie będzie z różnych względów. Nie jest prawdą, że przerwałam listę, bo mało osób słuchało. To był powód drugorzędny. O głównym powodzie nie chcę pisać, coby kogoś nie urazić ![]() Myślałam, że wymyślimy jakąś nową audycję, ale teraz to raczej nie ma szans. Proponuję więc koncerty na żywo różnych wykonawców oraz płyty, które nie mieszczą się w audycjach godzinnych. Mogę również powtarzać w niedzielny wieczór audycje "na życzenie". Propozycje do Listy Przebojów Radia Pozytyw - poniedziałek godz 14.00 (powtórka wtorek godz. 19.00) Nie ma listy, więc i nie będzie propozycji. Niektóre osoby pewnie zauważyły, że w poniedziałek i wtorek pojawiła się audycja TOP 100 Przebojów Radia Pozytyw. Doszłam do wniosku, że słuchacze Listy Przebojów (i nie tylko) chętnie posłuchają piosenek z listy. Wybrałam 100 najwyżej uplasowanych. Dobór piosenek do każdej audycji jest losowy, a kolejność nadawania według zajmowanych miejsc na Liście List. Życzę miłego słuchania ![]() Zapraszam do ramówki na cały tydzień Ramówkę uaktualniam w niedzielę wieczorem. Jeśli zapomnę, a zdarza mi się, proszę o przywołanie do porządku ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Pilot_613 (offline) |
Post #24 13-09-2012 - 18:35:27 |
Wawa |
"Tiaky_kłyt_małtitindovyyy"? (Ani_mru_mru :-D)
Sprostuję: Jak doszedłem do 'powodu nr 3' to postanowiłem jednak się odezwać, bo troche czasu nad tymi audycjami spędziłem: ej... jazz był (wszystko to w ogóle zajawkowane jako news już tu było - łącznie z autorską/aktorską, poważną, miszmaszami, operami, starociami, jazzową itd. i ... ze straszeniem np. mongolskim_rapem też było... :-P ) - ba! audycje jazzowe były przenoszone bodaj z czwartku na środę z okazji nowej ramówki = kiedy? ...bodaj w styczniu? :-)... Nie zakładam złej woli Alli - bo najuczciwiej i od zawsze tu trzymała rękę na pulsie, i to na każdym_pulsie_tu i przykładała się do audycji najstaranniej. Może to efekt (ZSB ) pobojowiska, kiedy nawet trudno się doliczyć zdolnych jeszcze do walki - ...SIC! (a pobojowiska pszę nie mylić z "polem bitwy" :-) ). Nadal --> powodzenia! DOPISEK: ZSB poprawiony bo wyświetliła się emotikonka z B i nawiasu --> takie cosik ![]() "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 13-09-2012 - 18:38:44 przez Pilot_613. |
Al_la (offline) |
Post #25 13-09-2012 - 19:33:30 |
k/Warszawy |
Wiedziałam, że tu się odezwiesz, tylko nie wiedziałam, co wymyślisz
![]() Po pierwsze, gdzie ja napisałam, że moje audycje, które zaproponowałam są newsami i do tej pory ich nie było? Wszystko już było, a słowo "nowa audycja" znaczy, że jeśli we wtorek grałam "stare przeboje", a teraz będzie coś innego, to znaczy, że audycja jest nowa, a nie że nikt takiej muzyki nie grał. W jednym wypadku napisałam (dotyczyło muzyki jazzowej i autorskiej.
Wiem, słucham radia i zauważyłam, że puszczałeś jazz "przenoszony z czwartku na środę", ale to były płyty puszczane w kółko: Pata Metheny, Ewy Bem, Urbaniaka i Scotta Joplina...może jeszcze kogoś? Tak samo mogłabym wymienić muzykę autorską. Ja nie mam typowego jazzu, mam za to 28 płyt składankowych ze smooth jazzem i 18 płyt wykonawców (poszłam i policzyłam), którzy śpiewają łagodny jazz i tą muzyką chciałam się ze słuchaczami podzielić. Nigdy by mi nie przyszło do głowy pisać, że Pilot Wam nie grał jazzu, to ja Wam zagram. I o jakiej mojej złej woli piszesz, której nie zakładasz? Naprawdę ręce opadają ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Pilot_613 (offline) |
Post #26 13-09-2012 - 19:49:09 |
Wawa |
Mhm... = nwm + NWO - NADAL...
A co ważne? a zdrówko ważne! - sprostowanie wstawiłem, i tyle... ![]() Powodzonka jw.. :-) "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #27 13-09-2012 - 23:16:57 |
Wawa |
..no i dodam jeszcze do niedoliczonych żywych z listy na POBOBOBOBOJOWISKU... [amazonki.net] zostało Ci "..i ja" = czyli Ty Allu? :-) nadal --> powodzonkaka_max :-) "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Ella (offline) |
Post #28 14-09-2012 - 01:16:22 |
Gorzów Wlkp. |
Kiedy w połowie sierpnia podjęłam decyzję wycofania się ze współpracy z radiem w takim wymiarze jak dotychczas, miałam nadzieję na jakąś reakcję, przede wszystkim ze strony Szpaka, bo z nim uzgadniałam szczegóły w początkach radia.
Tak się nie stało, widocznie już wtedy istnienie radia stało pod znakiem zapytania. Zostałam tym nieprzyjemnie zaskoczona. Chciałam dalej współpracować w miarę mojego czasu, a spodziewałam się dużego zawirowania w pracy (i nie myliłam się). To, że nadal jestem czasem słyszalna na falach radia, jest zasługą Pilota, który systematycznie wrzucał pliki na serwer radiowy. I mnie popędzał w robocie ![]() Mówił, że ma problemy z dostępem do serwera. Czy to znaczy, że te same audycje będą się powtarzać w nieskończoność? Nie zachęca to do współpracy. Poczekam zatem na jasne określenie sytuacji w radiu. Rozumiem trudności, ale wolę konkret. Tak albo nie. Pozdrawiam zespół i słuchaczy. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 14-09-2012 - 01:30:21 przez Ella. |
Al_la (offline) |
Post #29 17-09-2012 - 12:41:27 |
k/Warszawy |
MMP mam (wiesz, które odcinki ![]() ![]() ------------------------------------------------- 17.09.12 - poniedziałek - Rock 18.09.12 - wtorek - Od A do Z - dziś literka A cz 1 19.09.12 - środa - Maciej Maleńczuk cz. 2 20.09.12 - czwartek - Moja muzyka 21.09.12 - piątek - Jazzowo 22.09.12 - sobota - Muzyka świata 23.09.12 - niedziela - Po polsku a o 23.00 - "Wiara, nadzieja, miłość" 19.09.12 - środa godz. 20.00 "Szanujmy wspomnienia" - "Rytmy parkietów" według mituraewy cz 2 (powtórka). Od 26.09.12 audycje premierowe ![]() 23.09.12 - niedziela godz. 21.00 koncert Adele, a potem muzyka relaksacyjna, coby się dobrze zasypiało ![]() Zapraszam ![]() Ramówka z godzinami audycji dostępna na stronie [www.radiopozytyw.pl] i [amazonki.net] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |