Słuchacze puszczają muzykę - Al_la

Wysłane przez Amazonki.net 

Al_la (offline)

Post #1

12-12-2011 - 12:20:12

k/Warszawy 

12.12.11 Poniedziałek – składanka utworów z audycji „Na moją nutę”.

13.12.11 Wtorek – Perfect cz 1 (wybrane utwory z płyt: Perfect (1981) i UNU (1982). Na pewno nie zabraknie tego przeboju:

14.12.11 Środa – Jazz

15.12.11 Czwartek – Stare Przeboje

16.12.11 Piątek – Muzyka filmowa

17.12.11 Sobota – Muzyka lekka, łatwa i przyjemna

18.12.11 Niedziela – Przeboje Listy Przebojów Radia Pozytyw, a o 23.00 "Wiara, nadzieja, miłość".

Godziny audycji znajdziecie w ramówce

Zapraszam uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

mituraewa (offline)

Post #2

13-12-2011 - 10:49:38

Gdańsk 

Właśnie słuchammeloman Perfect uwielbiam a te starsze przeboje szczególniemeloman
Aluniuserce

ira (offline)

Post #3

15-12-2011 - 12:52:02

Pabianice 

A ja se teraz słucham cudnych staroci meloman radocha buzki

Al_la (offline)

Post #4

15-12-2011 - 12:58:54

k/Warszawy 

uśmiech buziak

Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Al_la (offline)

Post #5

17-12-2011 - 22:19:14

k/Warszawy 

19.12.11 Poniedziałek – składanka utworów z audycji „Na moją nutę”.

20.12.11 Wtorek – Amy Winehouse

21.12.11 Środa – Piosenka Autorska
Usłyszmy m.in. tę piosenkę:

Zapraszam uśmiech

Al_la (offline)

Post #6

20-12-2011 - 13:25:44

k/Warszawy 

22.12.11 Czwartek – Stare Przeboje

23.12.11 Piątek – Album Zbigniewa Preisnera "Moje kolędy na koniec wieku".
Oto jeden z utworów:

24.12.11 Sobota – Piosenki świąteczne

25.12.11 Niedziela – Kolędy

26.12.11 Poniedziałek - Kolędy i piosenki świąteczne

27.12.11 Wtorek - Piosenki świąteczne

Na pewno usłyszycie takie przeboje, jak ten

i ten:

Zapraszam uśmiech

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 21-12-2011 - 13:25:54 przez Al_la.

Haniap. (offline)

Post #7

21-12-2011 - 19:56:48

Poznań 

Aluniu, dzisiaj mi bardzo przypasowałaś tą Budą i Małżeństwem i innymi ..... dziękuję, to są moje klimaty buzki

"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje"
Ezop

Al_la (offline)

Post #8

21-12-2011 - 20:12:49

k/Warszawy 

Cieszę się uśmiech

Al_la (offline)

Post #9

28-12-2011 - 16:00:46

k/Warszawy 

28.12.11 Środa – Piosenki świąteczne

29.12.11 Czwartek – Stare Przeboje świąteczne

30.12.11 Piątek – Piosenki świąteczne

31.12.11 Sobota – Sylwestrowo

01.01.12 Niedziela – Tanecznie, a o 23.00 "Wiara, nadzieja, miłość" (kolędy).

Zapraszam uśmiech

Al_la (offline)

Post #10

30-12-2011 - 21:38:08

k/Warszawy 

Sylwestra proponuję Wam w rytmach latynoamerykańskich meloman
Jutro więc o godz. 04.00, 10.00, 16.00 i 23.00 w moich audycjach będzie można posłuchać wybranych piosenek z płyty "Latino". Na pewno wycisnę z Was wszystkie poty chichot

Haniap. (offline)

Post #11

31-12-2011 - 17:50:49

Poznań 

O tak.... wyciśniesz radocha

Ezop

Al_la (offline)

Post #12

31-12-2011 - 19:26:27

k/Warszawy 

Minęła pierwsza rocznica Radia Pozytyw i jednocześnie kończy się rok 2011.
Czas na małe podsumowanie tego co było w moich audycjach i zapowiedź tego co będzie uśmiech

Obserwując słuchalność, kilka razy w ciągu mijającego roku zmieniałam tematykę audycji, dostosowując się do Waszych gustów i najlepszych godzin nadawania.
Czy mi się udawało? Trudno powiedzieć, ale bardzo się starałam uśmiech

Ci, którzy „trafiali” na moje audycje pewnie zauważyli, że były one bardzo różnorodne:
A co w nich było?

- Wasze ulubione piosenki, które sami wybieraliście do audycji „Na moją nutę”,
- składanki zawierające jeden gatunek muzyki tj. rock, pop, poprock, new age, piosenka autorska i poezja śpiewana, jazz, soul, blues, latino, muzyka filmowa, muzyka poważna, opera, operetka, musical.
- płyty, jak również największe przeboje wybrane z kilku płyt jednego wykonawcy
I tak gwiazdami audycji byli:
Anna Jantar, Bajm, Czesław Niemen, Edyta Bartosiewicz, Edyta Górniak, Irena Santor, Łzy, Maciej Zembaty, Stare Dobre Małżeństwo, Marek Grechuta, Stan Borys, Maryla Rodowicz, Grzegorz Turnau, Magda Umer, Perfect, Piersi,
Amy Winehouse, A-HA, Bryan Adams, Chris De Burgh, Chris Rea, Dire Straits, ELO, Elton John, Enya, Jaromir Nohavica, Paul Anka, Basia, Sting, Procol Harum, Michael Bolton, Adele, Leonard Cohen, Tina Turner, Vangelis.
Była tez płyta z piosenkami Włodzimierza Wysockiego w wykonaniu polskich artystów, przeboje Trójki z okazji 40-lecia, utwory Piwnicy Pod Baranami, płyta ze światowymi przebojami w wykonaniu polskich artystów, największe przeboje Kabaretu Starszych Panów, musical „Metro”,
- nowości czyli piosenki z czołowych miejsc list przebojów innych rozgłośni, jak i piosenki stare z lat 50-tych – 70-tych,
- składanki z muzyką „nastrojową”,” balladową” i „taneczną”,,
- największe przeboje Listy Przebojów Radia Pozytyw,
- muzyka lekka, łatwa i przyjemna,
- składanki tematyczne a w nich: „piosenki z …..w tytule” ( kobieta, wiosna, miłość, imię kobiece, matka, kłamstwo, mężczyzna, maj), w „Andrzejki” swoje piosenki śpiewali panowie o imieniu Andrzej, a w Walentynki pary aktorskie. W audycjach tematycznych znalazły się też „duety” i „po polsku”, „po włosku”, „po francusku”. Była też składanka piosenek Agnieszki Osieckiej w różnych interpretacjach.
- piosenki religijne w audycji „wiara, nadzieja, miłość”, w których prezentowałam utwory wykonywane przez zespoły gospel, jak również przez znanych polskich wykonawców t.j. S. Soyka, E. Geppert, A. Wyszkoni, A.M. Jopek, Dżem, SDM, R. Kasprzycki, J. Wójcicki, P. Markowska, W. Kocoń, Raz Dwa Trzy, Ich Troje, Breakout, A. Krzysztoń, Sz. Wydra, A. Lipnicka….i nasza Ela Kuczyńska.
W tej audycji prezentowałam też oratoria Rubika i Gliniaka z okazji Świąt. Była też specjalna wspomnieniowa audycja poświęcona Janowi Pawłowi II ze słynnymi cytatami Papieża (np. o słynnych kremówkach uśmiech).

Wszystkie audycje były premierowe – każda inna. Jeśli zdarzyła się powtórka to tylko z powodu „niedyspozycji radia” oczko i mojego dłuższego wyjazdu. Było też kilka powtórek na życzenie słuchaczy.
Sporo się nazbierało i pewnie o czymś zapomniałam, bo nie mam ściągi duży uśmiech

Od 2 stycznia wchodzi nowa ramówka. Jaką tematykę będą miały moje audycje i co się w nich pojawi napisze jutro chichot

A dziś chciałam Wam podziękować za ten rok spędzony razem i przeprosić za wszystkie błędy, przejęzyczenia, zająknięcia itp wstydniś

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 31-12-2011 - 19:29:45 przez Al_la.

andzia73 (offline)

Post #13

31-12-2011 - 19:41:05

Gdańsk 

Allu dziękujębrawosercekwiatek

suchal (offline)

Post #14

31-12-2011 - 19:45:01

Uzdrowisko 

Al_la, nie wstydaj się.
Było bardzo dobrze, włożyłaś w swój program dużo pracy, czasu i serca.
Dziękuję.

metka (offline)

Post #15

31-12-2011 - 21:32:52

Alu... serce

"Spieprzaj, dziadu!" (L.K.)

ira (offline)

Post #16

31-12-2011 - 21:47:04

Pabianice 

buziak od najwierniejszej słuchaczki naszego radia duży uśmiech

Haniap. (offline)

Post #17

01-01-2012 - 00:48:59

Poznań 

Aluniu ja tylko mogę napisać dziękuję i buziaka zostawić .... buzki ale ja podobno nie jestem obiektywna, bo ja Ciebie Aluniu kocham i podziwiam Twoją pracowitość serceoczko

Ezop

Al_la (offline)

Post #18

01-01-2012 - 18:45:10

k/Warszawy 

Dziękuję za wszystkie miłe słowa buzki

-------------------------------------------------------------------------------------------

Wczoraj napisałam, co było, a dziś sobie popiszę, co będzie duży uśmiech

Znów same nowe audycje (chyba, że ktoś poprosi o bis) uśmiech

Zacznijmy od nowej ramówki i nowego układu tematyki audycji:

Poniedziałek – gram o 01.00, 08.00, 12.00 i 18.00

Będzie to dzień: muzyki poważnej, opery, operetki, musicalu i muzyki filmowej, czyli to, co dotychczas było w piątki
*

Wtorek – gram o 03.00, 09.00, 15.00, 23.00

W tym dniu usłyszycie „starocie”, czyli muzykę rozrywkową lat 50-70’ – dokładnie to, co było w czwartki uśmiech
*

Środa – gram o 01.00, 08.00, 12.00, 18.00
Usłyszymy:

- jednego wykonawcę czyli wybrane przeboje z kilku płyt
- jedną płytę czyli zarówno taką, na której śpiewa jeden wykonawca, jak i składankową
- składankę o konkretnej tematyce np. piosenki jednego kompozytora lub piosenki o wiośnie itp.
*

Czwartek – gram o 04.00, 10.00, 16.00, 20.00

I tu pojawia się pierwsza nowość uśmiech
Przez cały rok prezentowałam różnorodną muzykę, żeby każdy znalazł coś dla siebie. Nie zawsze była to muzyka „na moją nutę”. Tym razem czwartki będą tylko moje duży uśmiech
I tak w audycjach o godz. 04.00, 10.00 (przy kawce) i o 16.00 (przy poobiednim deserze) posłuchacie moich ulubionych piosenek w składankach, taki „miszmasz Ali” oczko
A o godz. 20.00 będziemy spotykać się na żywo. Z głośników popłynie muzyka na przemian z moim pięknym radiowym głosem zapowiadającym i komentującym chichot
Zdaję sobie sprawę, że podcinam gałąź, na której siedzę, bo za bardzo się stresuję prowadząc audycje na żywo, ale „raz kozie śmierć”.
Audycje na żywo będą co tydzień, więc nie będą to same piosenki naj, bo by ich kiedyś zabrakło. W każdej audycji usłyszycie około 9 piosenek: najpierw 4, które lubię, potem 4, które bardzo lubię i których często słucham (nawet w podróży), a potem jedna wisienka na torcie. I może tak być, że doczekacie do tej niby_wisienki i kiedy popłyną pierwsze nutki…wyłączycie radio śmiech
Oprócz tych 9 piosenek w miarę ilości pozostałego czasu, przewiduję jeszcze kącik wspomnieniowy oraz kącik z piosenką „z tekstem”.
*

Piątek – gram o 03.00, 09.00, 15.00, 19.00, 23.00

W tych audycjach co tydzień będzie składanka z piosenek jednego gatunku (tak, jak dotychczas w środy). Na pewno będzie rock, pop, poprock, soul, jazz, new age, piosenka autorska, blues, ale pojawią się również inne gatunki do tej pory nie prezentowane.
*

Sobota – gram o 04.00, 10.00, 16.00, 22.00

W sobotę kolejna nowość. Zamiast muzyki „lekkiej łatwej i przyjemnej” będą największe przeboje począwszy od lat 80-tych do aktualnych.
*

Niedziela – gram o 07.00, 11.00, 17.00, 23.00

Audycja o godz. 23.00 pozostaje bez zmian czyli będzie to „wiara, nadzieja, miłość”.
A w pozostałych godzinach będą składanki z piosenek wybranych przez Was. I tak można się spodziewać piosenek z audycji „Na moją nutę”, jak i „Szanujmy wspomnienia”. Każdy, kto proponował piosenki do tych audycji, ma szansę je usłyszeć uśmiech

Zapraszam uśmiech

Szczegółową ramówkę na cały tydzień znajdziecie zawsze tutaj [amazonki.net]
albo na stronie Radia Pozytyw [www.radiopozytyw.pl]

ToJa (offline)

Post #19

01-01-2012 - 20:11:05

no to teraz namieszalas dokładnie oczko
znowu trza sie bedzie przestawic pali

Haniap. (offline)

Post #20

01-01-2012 - 20:59:43

Poznań 

Alu to my w czwartek mamy obie na żywca oczko Bardzo mi się podobają te nowe propozycje Twoich audycji. I jak zwykle dopracowane, porządnie opisane .... brawo brawo

Ezop

Al_la (offline)

Post #21

01-01-2012 - 21:00:45

k/Warszawy 

Mieszam już kolejny raz i jakoś da się wytrzymać duży uśmiech

02.01.12 - poniedziałek - dzień muzyki poważnej, więc zrobię Wam lekko spóźniony, noworoczny koncert z Wiednia oczko, a to oznacza, że posłuchamy Johanna Straussa.

03.01.12 - wtorek - Stare Przeboje o tematyce świątecznej

04.01.12 - środa - gwiazdą będzie Ania Dąbrowska - wybrane piosenki z płyt: "Samotność po zmierzchu" (2004) i "Kilka historii na ten sam temat" (2006)

05.01.12 - czwartek - Składanki moich ulubionych piosenek będą powstawały z tych utworów, które znajdą się w audycjach na żywo. Czyli najpierw premiera, a potem miszmasz duży uśmiech
Ponieważ jeszcze nie było premiery, to zamiast miszmaszu usłyszycie powtórkę płyty Stinga "Nothing like the sun", bo o tę powtórkę padła prośba uśmiech
A o 20.00 spotykamy się na żywo meloman

06.01.12 - piątek - wypada w Święto Trzech Króli, więc będą kolędy.

07.01.12 - sobota - Przeboje 30-lecia i na pewno będzie do tańca duży uśmiech

08.01.12 - niedziela - składanka z utworów przedstawianych w audycjach "Szanujmy wspomnienia".

Zapraszam uśmiech

Ramówka z godzinami audycji dostępne na stronie Radia Pozytyw [www.radiopozytyw.pl]

ToJa (offline)

Post #22

01-01-2012 - 21:06:13

Al_la
Mieszam już kolejny raz i jakoś da się wytrzymać duży uśmiech
wytrzymac sie da chichot
ale na nowo zapamietac myśli

Al_la (offline)

Post #23

01-01-2012 - 21:30:31

k/Warszawy 

No nie mów, że wszystkie audycje, które Cie interesowały zapamiętywałaś?
Ja takiej dobrej pamięci nie mam duży uśmiech
No tak, ale Ty młodsza jesteś język

ToJa (offline)

Post #24

01-01-2012 - 21:36:30

no oczywiscie, że tak
codziennie wieczorem przegladalam co nastepnego dnia u kogo bedzie i pamietalam
ale ja mialam łatwiej, bo w gre wchodziły ino audycje miedzy godz 18-ta a 22-ą oczko

Al_la (offline)

Post #25

07-01-2012 - 21:08:34

k/Warszawy 

09.01.12 - poniedziałek - operetka

10.01.12 - wtorek - Stare Przeboje o tematyce świątecznej składanka nr 3

11.01.12 - środa - gwiazdą będzie Ania Dąbrowska - wybrane piosenki z płyt: "Samotność po zmierzchu" (2004) i "Kilka historii na ten sam temat" (2006)

12.01.12 - czwartek - Sting - "Nothing like the sun"
A o 20.00 spotykamy się na żywo

13.01.12 - piątek - składanka pop do tańca

14.01.12 - sobota - Przeboje 30-lecia do tańca

15.01.12 - niedziela - składanka z utworów przedstawionych w audycjach "Na moją nutę" tzn. na Waszą nutę duży uśmiech.

Zapraszam uśmiech

Ramówka z godzinami audycji dostępne na stronie Radia Pozytyw [www.radiopozytyw.pl]

W środę i czwartek powtórka z poprzedniego tygodnia dla tych, co w tym czasie radia nie słuchali.

ToJa (offline)

Post #26

07-01-2012 - 21:19:06

Mam pytanko o czwartek
(i jak zwykle jak jest coś co człek by chetnie wysłuchał, to godziny do kitu)

Jest Sting
a o 20-tej na zywo to co będzie?

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 07-01-2012 - 21:19:46 przez ToJa.

Al_la (offline)

Post #27

07-01-2012 - 21:23:55

k/Warszawy 

Al_la
I tu pojawia się pierwsza nowość uśmiech
Przez cały rok prezentowałam różnorodną muzykę, żeby każdy znalazł coś dla siebie. Nie zawsze była to muzyka „na moją nutę”. Tym razem czwartki będą tylko moje duży uśmiech
I tak w audycjach o godz. 04.00, 10.00 (przy kawce) i o 16.00 (przy poobiednim deserze) posłuchacie moich ulubionych piosenek w składankach, taki „miszmasz Ali” oczko
A o godz. 20.00 będziemy spotykać się na żywo. Z głośników popłynie muzyka na przemian z moim pięknym radiowym głosem zapowiadającym i komentującym chichot
Zdaję sobie sprawę, że podcinam gałąź, na której siedzę, bo za bardzo się stresuję prowadząc audycje na żywo, ale „raz kozie śmierć”.
Audycje na żywo będą co tydzień, więc nie będą to same piosenki naj, bo by ich kiedyś zabrakło. W każdej audycji usłyszycie około 9 piosenek: najpierw 4, które lubię, potem 4, które bardzo lubię i których często słucham (nawet w podróży), a potem jedna wisienka na torcie. I może tak być, że doczekacie do tej niby_wisienki i kiedy popłyną pierwsze nutki…wyłączycie radio śmiech
Oprócz tych 9 piosenek w miarę ilości pozostałego czasu, przewiduję jeszcze kącik wspomnieniowy oraz kącik z piosenką „z tekstem”.

A ten czwartek usłyszycie moje ulubione piosenki zimowo-świąteczne uśmiech

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 07-01-2012 - 21:27:27 przez Al_la.

ToJa (offline)

Post #28

07-01-2012 - 21:29:07

eee czytałam ten post

Czy to znaczy, że o 20-tej bedzie tez leciał Sting (razem z Tobą uśmiech) , czy inna muzyka (razem z Tobą oczko)

edycja: aaaaaaaa po Twojej edycji to juz wiem
czyli ja Stinga nie usłysze sad smiley

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 07-01-2012 - 21:29:53 przez ToJa.

ira (offline)

Post #29

11-01-2012 - 20:56:48

Pabianice 

Alu buziak serce radocha

mituraewa (offline)

Post #30

12-01-2012 - 10:50:14

Gdańsk 

Aluniu! Wprawdzie na czata nie wchodziłam, ale wczorajszych " wspomnień" słuchałam he he nawet mój " połamaniec" leciałchichot
Dla prowadzącejbrawo i buzki