Słuchacze puszczają muzykę - Al_la
Al_la (offline) |
Post #1 27-05-2012 - 23:41:29 |
k/Warszawy |
28.05.12 poniedziałek - Muzyka poważna
29.05.12 wtorek - Stare Przeboje 30.05.12 środa - Johnny Cash - płyta "The Ultimate Johnny Cash Collection" 31.05.12 czwartek - Moja muzyka 01.06.12 piątek - "Dzień Dziecka" więc śpiewają utalentowane dzieci i młodzież ![]() 02.06.12 sobota - Przeboje ostatniego 30-lecia 03.06.12 niedziela - Składanka z utworów przedstawionych w audycjach "Na moją nutę" czyli Wasze ulubione ![]() o 23.00 - Wiara, nadzieja, miłość... Zapraszam ![]() Ramówka z godzinami audycji dostępna na stronie [www.radiopozytyw.pl] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #3 02-06-2012 - 15:30:54 |
k/Warszawy |
Dziś troszkę popiszę na temat dwóch audycji, które prowadziłam w radiu na żywo.
1. "Szanujmy wspomnienia" - to audycja, w której miały być Wasze muzyczne wspomnienia. Zainspirował mnie wątek założony na forum przez ToJę o tytule miałam............lat. To z tego wątku czerpałam piosenki i Wasze wspomnienia, które ubarwiały audycję muzyczną. Niestety, dość szybko się okazało, że na cotygodniową audycję wspomnień nie wystarcza, więc dołączyłam Wasze "ulubione" piosenki z wątku Co nam w duszy gra. Początki były obiecujące. Wspólne słuchanie na czacie, zamawianie online poprzez właśnie czat, spora słuchalność. Myślałam, że ta audycja ma szansę przerodzić się może w "piosenkę na życzenie", tzn. masz ochotę posłuchać, zamawiasz i słuchasz razem z koleżankami na czacie. Niestety, słuchalność spadała. Szybko zorientowałam się, że osoby, które wklejają piosenki do w/w wątków nie słuchają radia, a Ci, którzy słuchają niekoniecznie chcą słuchać tego, co im proponuję. Od pewnego czasu audycja została zawieszona. W tym czasie antenowym, czyli w środę o godz 20.00 (powtórka w sobotę o godz. 14.00) prezentowałam piosenki z archiwalnych audycji "Szanujmy wspomnienia". 2. "Moja muzyka" - to audycja na żywo, w której prezentowałam swój ulubiony zestaw piosenek uzupełniony informacjami na temat prezentowanej muzyki. I również początki były zadowalające. Myślałam sobie, że skoro "Na moją nutę", czyli audycje z Waszymi ulubionymi piosenkami cieszą się popularnością, to może i moich ulubionych piosenek ktoś zechce posłuchać. Ale widocznie za dużo już macie w radiu Al_li i nie słuchacie ![]() A w tym czasie antenowym czyli w czwartki o godz. 20.00 prezentuję ten sam zestaw, co we wszystkich moich audycjach czwartkowych, tylko w formie przygotowanej składanki, nie na żywo. To tyle tytułem podsumowania, a co będzie w przyszłości. Od środy 6 czerwca audycja "Szanujmy wspomnienia" będzie przygotowywana przez mituraewę. Ewcia zainspirowana rozmowami na czacie wymyśliła wspomnieniowe disco lat 80-tych. Już dostałam dwa zestawy do realizacji, a znając Ewcię i Jej znajomość muzyki i chęci ożywienia radia ![]() ![]() Do słuchania zapraszam oczywiście na czat. Audycja będzie powtarzana w soboty o godz. 14.00. Przypominam - najbliższa środa o godz. 20.00 premiera!. Może ta audycja ma szansę pobyć trochę na antenie ![]() Od czwartku 7 czerwca audycja "Moja muzyka" nie będzie składanką moich ulubionych piosenek pochodzących z audycji na żywo (czwartek godz. 20.00), bo nie będzie audycji na żywo. W każdy czwartek w godzinach zgodnych z ramówką usłyszycie premierowy zestaw moich ulubionych utworów. Takie rozwiązanie odciąży mnie od przygotowywania i prowadzenia audycji na żywo, bo dla 3 osób nie ma sensu kontynuować pracy. Jeśli macie jakieś uwagi, propozycje, pytania odnośnie tego, co napisałam proszę o komentarze ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
mituraewa (offline) |
Post #4 03-06-2012 - 09:55:40 |
Gdańsk |
Aluniu
![]() ![]() Ja tylko sprostuję, że Timurek jeno zestawiki zapodał a cała robota z przygotowaniem utworów spada na Alę ![]() Fakt, pomysł powstał na czacie jak Nam Szpaku zapodał zgadywanki i usłyszałyśmy " Comanchero" ![]() Stare, taneczne, zapomniane już z deka utwory z dyskotekowych desek. Trend muzyczny o którym mówiło się po prostu Italo Disco ![]() Potańczymy? ![]() |
Al_la (offline) |
Post #5 03-06-2012 - 21:50:16 |
k/Warszawy |
Ewcia, chyba tylko we dwie będziemy tańczyły ![]() ******* 04.06.12 poniedziałek - Muzyka filmowa (m.in. z filmów: "Wiedźmin", "Lista Schindlera", "Misja", "Powrót do przyszłości" ) 05.06.12 wtorek - Stare Przeboje 06.06.12 środa - Maciej Maleńczuk w roli głównej (solo, w zespołach i w duetach) cz. 1 07.06.12 czwartek - Moja muzyka 08.06.12 piątek - Piosenka autorska 09.06.12 sobota - Przeboje ostatniego 30-lecia 10.06.12 niedziela - Składanka Waszych ulubionych utworów ( piosenki z audycji: "Na moją nutę", "Szanujmy wspomnienia" i "Lista Przebojów Radia Pozytyw" ) o 23.00 - Wiara, nadzieja, miłość... Zapraszam ![]() Ramówka z godzinami audycji dostępna na stronie [www.radiopozytyw.pl] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #10 06-06-2012 - 21:19:35 |
k/Warszawy |
Ewuś, przygotowanie audycji, która ma niezłą słuchalność to sama przyjemność
![]() I ja Ci dziękuję za taką przyjemność ![]() Dawno się tak nie stańcowałam ![]() I zachęcam wszystkich do uczestnictwa za tydzień, wszak ruch dla nas wskazany ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #13 11-06-2012 - 00:04:20 |
k/Warszawy |
11.06.12 poniedziałek - Muzyka poważna
12.06.12 wtorek - Stare Przeboje 13.06.12 środa - Bonnie Tyler 14.06.12 czwartek - Moja muzyka 15.06.12 piątek - Jazzowo 16.06.12 sobota - Przeboje ostatniego 30-lecia 17.06.12 niedziela - Składanka Waszych ulubionych utworów ( piosenki z audycji: "Na moją nutę", "Szanujmy wspomnienia" i "Lista Przebojów Radia Pozytyw" ) o 23.00 - Wiara, nadzieja, miłość... Zapraszam ![]() Ramówka z godzinami audycji dostępna na stronie [www.radiopozytyw.pl] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Pilot_613 (offline) |
Post #18 14-06-2012 - 01:23:06 |
Wawa |
...siem podpisujem obyma rencyma (umiem ;-P)... I może to nie ten wątek, ale siem w najpełni zgadzam z przedmówczynią! (wiem_wiem, siem powtarzajem: coraz fajniej Alli wychodzą te audycje_live, nie? ![]() "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #20 14-06-2012 - 04:56:58 |
Wawa |
Taaa...
Sama! Opfff... Się egoistka znalazła_poranna, hyh ![]() ![]() "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #22 14-06-2012 - 05:25:28 |
Wawa |
Nie mów nikomu: najchętniej bym spał cały czas ![]() Miło ...ale bardziej mi szło o odpis w [amazonki.net] I może gdzieś się przenieśmy zanim Alla nas wykopsa :-) "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #24 14-06-2012 - 05:35:25 |
Wawa |
Hmm... środek nocy? tu już całkiem widno ;-P = skąd_klikasz? :-D. Środek nocy teraz to yyyy_eee na Sachalinie i Hawajach?... ;-)
"Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Al_la (offline) |
Post #26 17-06-2012 - 23:00:14 |
k/Warszawy |
No więc tak...
Zakochałam się z młodym, przystojnym, utalentowanym facecie... ![]() Kiedy byłam nastolatką, tak bywało. I zdarzyło się na stare lata ![]() Obiektem fascynacji jest bohater moich poniedziałkowych audycji nadchodzącego tygodnia... 18.06.12 poniedziałek - Maksim Mrvica - to pianista Chorwacki grający od 9 roku życia. Studiował w Zagrzebiu, Budapeszcie i Paryżu. Jak sobie radzi z fortepianem, zobaczcie na teledysku, który oglądam 3 razy dziennie ![]() Oczywiście oprócz utworów współczesnych kompozytorów (takie usłyszycie w audycji) ma w swoim repertuarze przeróbki klasyki (te w następnej audycji) i klasykę. 19.06.12 wtorek - Stare Przeboje 20.06.12 środa - Bogusław Mec w duetach m.in. z A. M. Jopek, Justyną Steczkowską, K. Kiljańskim, M. Balcarem, M. Rozynkiem, P. Cugowskim. 21.06.12 czwartek - Moja muzyka 22.06.12 piątek - Chillout - po raz pierwszy w mojej audycji ten gatunek muzyczny. Chillout to najprościej można powiedzieć muzyka do słuchania i relaksu. 23.06.12 sobota - Przeboje ostatniego 30-lecia 24.06.12 niedziela - Składanka Waszych ulubionych utworów ( piosenki z audycji: "Na moją nutę", "Szanujmy wspomnienia" i "Lista Przebojów Radia Pozytyw" ) o 23.00 - Wiara, nadzieja, miłość... Zapraszam ![]() Ramówka z godzinami audycji dostępna na stronie [www.radiopozytyw.pl] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
mituraewa (offline) |
Post #27 21-06-2012 - 16:48:18 |
Gdańsk |
Reklama ponoć dźwignią.....
![]() ![]() W następną środę ( jeżeli Alunia zdąży przygotować) nie będzie disco, ale zuuuuuupeeeeełnieeee cosik inszego ![]() Na czata zapraszamy w trampkach, bo będziemy ognisko palić i śpiewać ![]() Piosenki ze specjalną dedykacją dla Majeczki048 ![]() |
Al_la (offline) |
Post #29 21-06-2012 - 20:58:27 |
k/Warszawy |
Zdąży i zaprasza, bo fajnie będzie ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #30 24-06-2012 - 23:23:33 |
k/Warszawy |
25.06.12 poniedziałek - Piotr Czajkowski
26.06.12 wtorek - Stare Przeboje 27.06.12 środa - Zaczęło się lato, więc zespół, który kojarzył mi się zawsze z "Latem z Radiem" z moich młodych lat - ABBA 28.06.12 czwartek - Moja muzyka 29.06.12 piątek - Rock 30.06.12 sobota - Przeboje ostatniego 30-lecia 01.07.12 niedziela - Składanka Waszych ulubionych utworów ( piosenki z audycji: "Na moją nutę", "Szanujmy wspomnienia" i "Lista Przebojów Radia Pozytyw" ) o 23.00 - Wiara, nadzieja, miłość... Zapraszam ![]() Ramówka z godzinami audycji dostępna na stronie [www.radiopozytyw.pl] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |