Słuchacze puszczają muzykę - Al_la
Pilot_613 (offline) |
Post #1 05-09-2012 - 01:19:25 |
Wawa |
ad 1 - akurat + yhyyy... ;-) ad 2 - ZAiKS itd. - to dawno omawiane [przynajmniej próbowane...] sprawy niedowyjaśnione_do_dziś = a na_dziś_nieaktualne ...ot, Szpaku... ---> i proste do ominięcia jakby_co [własne audycje autorskie - mało ich się uzbierało? + to, czego ZAiKS itd. nie obłapia, bo np. niekrajowe_lub_za_stare_już? ...itp, itd? ;-P] ad 3 - nadal MASA darmochy oprogramowania_w_te_klocki w necie - o czym Szpaku od dawna wie - i to nie ode mnie, bo już wiedział gdy mu to podpowiadałem byłem ooo jaaak daaawnooo teeemuuu + sponsorów_gotowców_którzy_sami_się_pchają :-) ...ale..? + dzięki uprzejmości DARMOWEJ ludzi dobrych [harcczat.pl se tak nieźle radzi od ponad 10 lat :-)] ..mogę nadal wystawić linkiem COKOLWIEK 'do posłuchania' :-) [i tyle pomysłów 'na_bry' :-)] DOPISEK: i w jakości 32/64kbs (czyli można godzinną audycję wysłać mailem - a słychać TAK SAMO - komu? komu? ;-P) a nie martwić się o to czy pan_radio odpali przy swych narzuconych_przyszłościowo wyśrubowanych wymogach ;-) "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 05-09-2012 - 01:28:52 przez Pilot_613. |
Al_la (offline) |
Post #2 05-09-2012 - 10:44:04 |
k/Warszawy |
Wszystko fajnie, tylko szkoda Pilot, że nie piszesz bardziej_moim_językiem
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
ToJa (offline) |
Post #3 05-09-2012 - 21:33:06 |
|
a mówiłam/pisałam, że Pil coś wymyśli
Ja też nie zawsze rozumiem co Pil pisze, ale jak tak się wczytam, wczytam, wczytam, to mi cuś świta Z postu nr 571 napisanego przez Pilota zaświtało mi, że jak się ma chęci to jakoś się wybrnie z tej sytuacji, bo wiele spraw można obejść, jak, wie Pilot. Alu, jakbyście się tak spiknęli z Pilotem i powolutku, powolutku Pil by robił za tłumacza swej pisaniny, to byście się dogadali , a my byśmy posłuchali czekamy na nić porozumienia PIL - czy to cokolwiek, to może byc na ten przykład metkowa sabatowa audycja |
Szpaku (offline) |
Post #5 06-09-2012 - 09:43:12 |
Poznań |
Pilot po raz kolejny piszesz niezrozumiale. Znowu mijasz się z prawdą. Do tych spraw już się przyzwyczaiłem. I nie zamierzam już ich komentować. Masz teraz szanse się wykazać. Trzymam gorąco kciuki. Służę pomocą. ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
Pilot_613 (offline) |
Post #6 06-09-2012 - 20:19:19 |
Wawa |
Radio już gra... Może być - w formie jak reklamówka/zajawka Sabatu_ostatniego = ktoś sobie sam odpala link i słucha i/lub pobiera. Ale skoro już radio gra a ja o Metkowej_audycji wiem tylko od roku, że takowa jest... - to może prościej ją wrzucić do radyja? Nadal służę swoim czasem = zamiast Sabatu_ostatniego by był Sabat_przedostatni - to też podobno 2 godz. ;-P "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Al_la (offline) |
Post #7 10-09-2012 - 18:26:58 |
k/Warszawy |
Zacytowałam fragment rozmowy Toi z mituraewą z wątku "Na moją nutę" i chciałam wyjaśnić. Jeśli chodzi o moje audycje, to opis w ramówce ma się nijak do tego, co leci w radiu i nie mogę nic poprawić. 3.09.12 zapadła decyzja, że radia nie będzie i zanim została odwołana, ja przez 3 dni nie miałam netu, a potem wyjechałam. Oczywiście nie było sensu poprawiać nieaktualnej ramówki. Nawet nie pamiętam, czy wgrałam wszystkie audycję, które były zapowiedziane na tydzień następny, czyli 03-09.09.12 Dopiero teraz weszłam na forum i niestety, nie mogę niczego sprawdzić, ani poprawić, bo nie mam wstępu do panelu radia Myślę, ze nowe audycje w nowej tematyce, które zrobiłam już na wrzesień usłyszycie dopiero od 17 września (jeśli do tego czasu uda mi się wejść do radia). Przepraszam za zaistniałą sytuację. W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
ToJa (offline) |
Post #9 10-09-2012 - 19:05:07 |
|
noooo se tak myślałam, że po tych radiowych zawirowaniach to ramówka swoje, a radio swoje
tylko tak zapytowywałam, bo nijak mi się Dymsza z Timura parkietami nie kojarzył na mysl mi jednak przyszło, że może Timur orientację muzyczno_parkietową zmienił Alu, tak mi się zdaje, że akurat Ty, to nie masz w temacie radiowym absolutnie za co przepraszać |
mituraewa (offline) |
Post #10 11-09-2012 - 20:58:42 |
Gdańsk |
Alunia! Nie przepraszaj, dobrze jest
ToJa! Hi hi ja w zeszłym tygodniu " przylukała" w ramówce, że Pilot zapodaje Republikę. No to myślę, posłucham, ryknę sobie " Gdzie Oni są...." przytupam może " Równe buty, równe zęby, nos..." Łobrobiona, klapam, czekam i.......tam jakoweś spokojne nutki nieme lecą, znaczy muzyczne jeno Lukam w ramówkę, Republika jak byk a w radiu spokojna muza, nijak republikańska Audycji wysłuchałam do końca, bo ładna była |
Pilot_613 (offline) |
Post #14 11-09-2012 - 22:13:14 |
Wawa |
tu? Oki... ;-P Przepraszam jeszcze raz najmocniej - przez wakacje byłem w górach z juniorem i większość czasu spędzałem byłem na uprawianiu przeróżnych dyscyplin przodków typu stolarka, ciesielka, wykopki itd... co tam w genach zagrało było lub.. na co krzywo zerknęła teściowa - zapowiedziałem byłem że będą powtórki w radyju_3_słuchaczy... ...i były do dyspozycji miałem laptoka_dziadziusia z którym nocowałem na działce, żeby po obrobieniu CKMów_Ellowych powalczyć ze szwagrieńcem o dostęp do netu = i takie tam [i nawet by mi do pustego czerepu nie przyszło było, że jeszcze ktoś na ramówkę zerka - pszam_2 :-D] jak się ino wbiję do pana_radyja - to jutro będzie Republika - tyle mogę na teraz obiecać... :-P "Gdzie oni są?!!" :-D "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #16 11-09-2012 - 22:22:39 |
Wawa |
...mhmmm...
tylko kłopotek 1 jest - nie wpuszcza do pana_radyja [...ale se słucham właśnie 'białą flagę' którą razem z innymi chciałem byłem tam wrzucić - timurku_czy_wybaczysz_miiii..? ;-)] "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Al_la (offline) |
Post #18 11-09-2012 - 22:39:44 |
k/Warszawy |
Czas najwyższy forum radia odwiedzić Panie Redaktorze... W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Pilot_613 (offline) |
Post #20 12-09-2012 - 03:17:28 |
Wawa |
A nie... nie będę odwiedzał i szukał bodaj 4 czy piątego forum :-) ... Na ostatniej/kolejnej zakładanej przez Szpaka "platformie wymiany myśli tfoorczych odnośnie radyja_P" ostatni wpis był ze stycznia bodaj :-) = od dawna nie mam ani tego adresu, zakładki, hasła ...ani potrzeby jakiejkolwiek, żeby tego teraz szukać :-) Papatowałem w swoim wątku radyjowym wystarczająco wiele razy do słuchaczy. I chyba styknie już, hę? Żiełajem_uspiechov' !! Bawcie się dobrze, jeśli Was to jeszcze bawi "Redaktorzy"= ja dziękuję, postoję. Popsioczę z pobocza ukradkiem kciuki trzymając. Powodzonka! (proszę wykasować moje pliki jak się już ograją lub szturmem się stawią nowi Redaktorzy i zaczną się bić o miejsca w ramówce... --> do jakiejś życzliwej duszy ;-P) "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Al_la (offline) |
Post #21 12-09-2012 - 09:06:06 |
k/Warszawy |
Pilot, jak mnie pamięć nie myli, to właśnie Ty mocno napierałaś na Szpaka, żeby zrobił miejsce do pogadania o radiu, bo skype Ci nie odpowiadał.
Powstało forum, gdzie możesz wypisywać swoje żale i uwagi, ale Ty wolisz na forum publicznym Drogę do forum radia znasz, bo nie omieszkałeś się tam wypowiadać, a raczej pokłócić. A jeśli linka wyrzuciłeś, niczyja wina. Powstała awantura odnośnie radia (nieważne w tej chwili o co szło), Krysia zrobiła wszystko, żeby radio było. Mówiłam Jej, że niepotrzebnie i miałam rację. Wszyscy teraz uciekają: Myszka, Szpaku, Pilot....pięknie, bardzo to poważne jest Krysiu, zamknij radio, bo nie ma z kim pracować.... W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #22 13-09-2012 - 14:20:35 |
k/Warszawy |
Nie muszę pisać, że ostatnie "zawirowania" z radiem postawiły pod znakiem zapytania dalsze jego losy.
Na placu boju została tylko Haniap, Ella i ja. Nie wiem, co z Markiem Froniem. Tak prawdę mówiąc, to niewiele wiem... Nie mam zamiaru się obrażać na nikogo i odchodzić. Na pewno zostanę ze słuchaczami do końca i nadal będę robiła premierowe audycje. Od 1 września zaplanowałam wprowadzenie kilku zmian w tematyce prowadzonych audycji. Wprowadzę je od poniedziałku - 17 września. Oto one: Codzienne audycje muzyczne poniedziałek - do muzyki z gatunku: muzyka poważna, filmowa, musical, opera, operetka dokładam gatunki muzyki rozrywkowej z wyjątkiem jazzu i muzyki autorskiej wtorek - nowa audycja z różnymi wykonawcami i różnymi gatunkami, czyli miszmasz o zawartości wybranej losowo. Piosenki dobiorą się same po ustawieniu w kolejności alfabetycznej. Może się więc zdarzyć, że obok np. Scorpionsów stanie Modern Talking. Chłopaki się dogadają, w końcu mówią tym samym językiem, ale czy Wasze uszy to zniosą Roboczy tytuł audycji - "Od A do Z" środa - pozostaje bez zmian czyli będę Wam prezentowała jednego wykonawcę lub jedną płytę a także jedną tematykę czwartek - również bez zmian czyli muzyka, którą lubię piątek - tylko muzyka autorska i jazzowa Dlaczego tak? Zauważyłam, że piosenka autorska ma dużą grupę słuchaczy na forum. Poza tym posiadam najwięcej płyt z tych dwóch gatunków, więc jest w czym wybierać. Nie bójcie się jazzu. To tylko tak groźnie brzmi. Smooth Jazz, którego mam najwięcej jest bardzo miły dla ucha. I trzeci powód. Nikt z dotychczasowych prezenterów nie robił audycji o takiej tematyce, a piosenki z tych gatunków pojawiały się sporadycznie. sobota - tu pojawi się kilka audycji z częstotliwością zależną od słuchalności: 1) muzyka świata, a w niej utwory w różnych językach i rytmach. Polscy wykonawcy zaprezentują się w obcych językach. Jesteście ciekawi, jak brzmi np. rock po chińsku - zapraszam; 2) piosenki stare czyli powstałe do końca lat 70-tych (taka audycja już była we wtorki); 3) muzyka mało znana (znani wykonawcy w mało znanych piosenkach i debiutanci na rynku muzycznym); 4) nowe przeboje z list przebojów niedziela - piosenki stare i nowe śpiewane tylko po polsku, a o 23.00 bez zmian, czyli piosenka religijna (gospel) w wykonaniu znanych i nieznanych zespołów i piosenkarzy. Szanujmy wspomnienia - środa godz. 20.00 (powtórka sobota godz. 14.00) Tu znajdą się różne składanki piosenek związanych z naszymi wspomnieniami. Na razie audycje przygotowuje mituraewa (dopóki Jej pomysłów wystarczy), a później się zobaczy Lista Przebojów Radia Pozytyw - niedziela godz. 21.00 (powtórka wtorek o godz. 13.00) Listy Przebojów nie będzie z różnych względów. Nie jest prawdą, że przerwałam listę, bo mało osób słuchało. To był powód drugorzędny. O głównym powodzie nie chcę pisać, coby kogoś nie urazić Myślałam, że wymyślimy jakąś nową audycję, ale teraz to raczej nie ma szans. Proponuję więc koncerty na żywo różnych wykonawców oraz płyty, które nie mieszczą się w audycjach godzinnych. Mogę również powtarzać w niedzielny wieczór audycje "na życzenie". Propozycje do Listy Przebojów Radia Pozytyw - poniedziałek godz 14.00 (powtórka wtorek godz. 19.00) Nie ma listy, więc i nie będzie propozycji. Niektóre osoby pewnie zauważyły, że w poniedziałek i wtorek pojawiła się audycja TOP 100 Przebojów Radia Pozytyw. Doszłam do wniosku, że słuchacze Listy Przebojów (i nie tylko) chętnie posłuchają piosenek z listy. Wybrałam 100 najwyżej uplasowanych. Dobór piosenek do każdej audycji jest losowy, a kolejność nadawania według zajmowanych miejsc na Liście List. Życzę miłego słuchania Zapraszam do ramówki na cały tydzień Ramówkę uaktualniam w niedzielę wieczorem. Jeśli zapomnę, a zdarza mi się, proszę o przywołanie do porządku W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Pilot_613 (offline) |
Post #24 13-09-2012 - 18:35:27 |
Wawa |
"Tiaky_kłyt_małtitindovyyy"? (Ani_mru_mru :-D)
Sprostuję: Jak doszedłem do 'powodu nr 3' to postanowiłem jednak się odezwać, bo troche czasu nad tymi audycjami spędziłem: ej... jazz był (wszystko to w ogóle zajawkowane jako news już tu było - łącznie z autorską/aktorską, poważną, miszmaszami, operami, starociami, jazzową itd. i ... ze straszeniem np. mongolskim_rapem też było... :-P ) - ba! audycje jazzowe były przenoszone bodaj z czwartku na środę z okazji nowej ramówki = kiedy? ...bodaj w styczniu? :-)... Nie zakładam złej woli Alli - bo najuczciwiej i od zawsze tu trzymała rękę na pulsie, i to na każdym_pulsie_tu i przykładała się do audycji najstaranniej. Może to efekt (ZSB ) pobojowiska, kiedy nawet trudno się doliczyć zdolnych jeszcze do walki - ...SIC! (a pobojowiska pszę nie mylić z "polem bitwy" :-) ). Nadal --> powodzenia! DOPISEK: ZSB poprawiony bo wyświetliła się emotikonka z B i nawiasu --> takie cosik "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 13-09-2012 - 18:38:44 przez Pilot_613. |
Al_la (offline) |
Post #25 13-09-2012 - 19:33:30 |
k/Warszawy |
Wiedziałam, że tu się odezwiesz, tylko nie wiedziałam, co wymyślisz
Po pierwsze, gdzie ja napisałam, że moje audycje, które zaproponowałam są newsami i do tej pory ich nie było? Wszystko już było, a słowo "nowa audycja" znaczy, że jeśli we wtorek grałam "stare przeboje", a teraz będzie coś innego, to znaczy, że audycja jest nowa, a nie że nikt takiej muzyki nie grał. W jednym wypadku napisałam (dotyczyło muzyki jazzowej i autorskiej.
Wiem, słucham radia i zauważyłam, że puszczałeś jazz "przenoszony z czwartku na środę", ale to były płyty puszczane w kółko: Pata Metheny, Ewy Bem, Urbaniaka i Scotta Joplina...może jeszcze kogoś? Tak samo mogłabym wymienić muzykę autorską. Ja nie mam typowego jazzu, mam za to 28 płyt składankowych ze smooth jazzem i 18 płyt wykonawców (poszłam i policzyłam), którzy śpiewają łagodny jazz i tą muzyką chciałam się ze słuchaczami podzielić. Nigdy by mi nie przyszło do głowy pisać, że Pilot Wam nie grał jazzu, to ja Wam zagram. I o jakiej mojej złej woli piszesz, której nie zakładasz? Naprawdę ręce opadają W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Pilot_613 (offline) |
Post #26 13-09-2012 - 19:49:09 |
Wawa |
Mhm... = nwm + NWO - NADAL...
A co ważne? a zdrówko ważne! - sprostowanie wstawiłem, i tyle... Powodzonka jw.. :-) "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #27 13-09-2012 - 23:16:57 |
Wawa |
..no i dodam jeszcze do niedoliczonych żywych z listy na POBOBOBOBOJOWISKU... [amazonki.net] zostało Ci "..i ja" = czyli Ty Allu? :-) nadal --> powodzonkaka_max :-) "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Ella (offline) |
Post #28 14-09-2012 - 01:16:22 |
Gorzów Wlkp. |
Kiedy w połowie sierpnia podjęłam decyzję wycofania się ze współpracy z radiem w takim wymiarze jak dotychczas, miałam nadzieję na jakąś reakcję, przede wszystkim ze strony Szpaka, bo z nim uzgadniałam szczegóły w początkach radia.
Tak się nie stało, widocznie już wtedy istnienie radia stało pod znakiem zapytania. Zostałam tym nieprzyjemnie zaskoczona. Chciałam dalej współpracować w miarę mojego czasu, a spodziewałam się dużego zawirowania w pracy (i nie myliłam się). To, że nadal jestem czasem słyszalna na falach radia, jest zasługą Pilota, który systematycznie wrzucał pliki na serwer radiowy. I mnie popędzał w robocie Mówił, że ma problemy z dostępem do serwera. Czy to znaczy, że te same audycje będą się powtarzać w nieskończoność? Nie zachęca to do współpracy. Poczekam zatem na jasne określenie sytuacji w radiu. Rozumiem trudności, ale wolę konkret. Tak albo nie. Pozdrawiam zespół i słuchaczy. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 14-09-2012 - 01:30:21 przez Ella. |
Al_la (offline) |
Post #29 17-09-2012 - 12:41:27 |
k/Warszawy |
MMP mam (wiesz, które odcinki ) więc mogę Ci zmieniać według życzenia ------------------------------------------------- 17.09.12 - poniedziałek - Rock 18.09.12 - wtorek - Od A do Z - dziś literka A cz 1 19.09.12 - środa - Maciej Maleńczuk cz. 2 20.09.12 - czwartek - Moja muzyka 21.09.12 - piątek - Jazzowo 22.09.12 - sobota - Muzyka świata 23.09.12 - niedziela - Po polsku a o 23.00 - "Wiara, nadzieja, miłość" 19.09.12 - środa godz. 20.00 "Szanujmy wspomnienia" - "Rytmy parkietów" według mituraewy cz 2 (powtórka). Od 26.09.12 audycje premierowe 23.09.12 - niedziela godz. 21.00 koncert Adele, a potem muzyka relaksacyjna, coby się dobrze zasypiało Zapraszam Ramówka z godzinami audycji dostępna na stronie [www.radiopozytyw.pl] i [amazonki.net] W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |