Słuchacze puszczają muzykę: Pilot_613
Pilot_613 (offline) |
Post #1 30-08-2011 - 20:58:52 |
Wawa |
1: Ella najczęściej w audycjach swych nie śpiewa, tylko opowiada fascynująco o tym co śpiewają inni ;-).
2: No i temu zawsze jest przy poważnej "nie bać się" ;-P. 3: A teraz zapraszam na Koncert Życzeń - audycja się robi rocznicowa w tle, ale dziś będzie sporo "czuwaj!" - wspomnień czar :-). "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
ira (offline) |
Post #2 30-08-2011 - 21:05:55 |
Pabianice |
NAPRAWDĘ NIESPODZIEWAJKA!! PREMIERA!! TYLKO U NAS uśmiech!
"Jeszcze cieplutkie", "właśnie złapane na gorącym uczynku" !! Ona nie robi takich rzeczy, bo perfekcjonistka i takich prywatnych nagrań nie pcha w sieć raczej oczko. Hyh, same wiecie lepiej oczko - [uprosiłem, zaszantażowałem ..i takie tam, i ten - się udało! ;p oczko] ...A to nagranie naprawdę bardzo kameralne [i to - cytat: "zaraz po jonoforezie :-D"] i nie jakieś tam studio nagrań - LIVE_MAX. Żeby było lepiej, to ten repertuar już wystawiałem wyszukując klasyków interpretacji, i sceptyczny byłem na wejściu, przyznaję. I co? I... to mi się podoba bardzo, barrrdzo - i nie chodzi o jakiekolwiek porównania.. - mi się podoba, po prostu - słuchałem w kółko :-). Okudżawa_głównie_po_polsku .. by Ella :-) Tak - ..by Ella - tak, ta Ella winking smiley Myślałam, że chodzi o coś takiego ![]() |
Pilot_613 (offline) |
Post #3 30-08-2011 - 21:44:50 |
Wawa |
No lecą w radiu często płyty Elli i np. takie wymuszone (jam_to_nie_chwaląc_się... :-D) o czym piszesz jw. ;-)
Ale w piątkowych audycjach "Muzyka podszyta poezją" - profesor Ella zaznajamia, uświadamia, wskazuje i ze swadą opowiada o fajnych kawałkach wartych uwagi, które śpiewają inni ;-). Najpolecam nadal :-D. "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #5 31-08-2011 - 05:01:23 |
Wawa |
31.08.2011 - Środa
Alosza Awdiejew (za tydzień zapewne będzie w piątek - zgodnie z opisem. Sporo w tym Wysockiego, Okudżawy czasem, kto wie to pozna - a kto nie zna, to zapraszam, żeby poznał - uważam, że warto :-) ) 01.09.2011 - Czwartek Armstrong. Louis Amstrong. 02.09.2011 - Piątek Uwaga buntownicy wspomnieniowi... Czas się ruszyć z fotela, włosów resztki Panowie ukradkiem na cukier lub bialko w czub...(hyh.. okok ;-P) Panie też ukradkiem się ubrać "jak wtedy" - i jadziem: SZPAL - Sztywny Pal Azji! Pamiętacie? Ile się zmieniło w buncie młodzieńczym niby od tamtego czasu? Zaproście dzieci i wnuki do tych tekstów i muzy, może im się teraz przyda do ich buntownicznych zajawek.. ;-P 03.09.2011 - Sobota No co ma być? Miszmasz :-)! 04.09.2011 - Niedziela Muzyka III RP - 1994. Nie znudzi się - bo niby jak? ;-) "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #6 04-09-2011 - 20:24:27 |
Wawa |
05.09.2011 - Poniedziałek.
Dedykacja w ostatnim koncercie życzen: "Z okazji 100lecia polskiego harcerstwa - wszystkim zuchenkom i zuchom, druhenkom i druhom, rodzicom/dziadkom/babciom ;-) harcerzy, sympatykom i pamięci tych, którzy w potrzebie zawsze stawali "Szarymi Szeregami"... - wśród Amazonek jest sporo harcerek i na pewno 2 harcerzy ;-), szczególne ukłony - czuwaj!" I padła obietnica, że będzie audycja - no i jest. Szykowana od dawna, postulowana wielokroć przez forumowe druhny ;-). Tak okrągła rocznic bedzie dopiero za kolejne 100 lat, więc już czas... Córka_harcerka dawno wyszperała w necie. Osobne podziękowania dla Harcczaterki Agatki za płytki z festiwali harcerskich :-). Idea była taka, żeby najwięcej było amatorskich nagrań - zapamiętanych, jak przy ognisku: gitara i drużyna, ewentualnie występ festiwalowy albo takie wykopaliska jak grupa No To Co czy Stan Borys ;-). Zapraszam. Start w godz.: 04:00 10:00 16:00 23:00 06.09.2011 - Wtorek. Wtorek na poważnie ![]() ![]() Zapraszam. Start w godz.: 01:00 07:00 11:00 17:00 "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #7 06-09-2011 - 00:12:38 |
Wawa |
Przypomnę, że wszystkie moje okolicznościowe audycje - póki życzliwy sponsor pozwoli - są nadal do pobrania w POBIERALNI harcczatowej [harcczat.pl] :-)
"Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #8 08-09-2011 - 17:34:50 |
Wawa |
Hmmm...
Co zerknę do radia sprawdzając "czy moje gra, albo w ogóle ;-)", to widzę min. jednego słuchacza = siebie - ale czasem np. dwóch ;p No to w skrócie: Leci, co lecieć miało - bo leci..., ale są i obiecane "nowości": jutro czyli piątek 09.09 jeszcze raz Szpal, bo obiecany na czacie...; sobota 10.09 NOWY miszmasz_pilotny; niedziela 11.09 - 1995 rok... A ponieważ ramówka_tygodniowa [amazonki.net] jest skonstruowana od pn. do nd... - to w niedzielę postaram się ustawić przyszły tydzień ;-). Zawsze widać "co dziś się gra" gdy kliknąć na "radio" na głównej... Do usłyszenia ;-). "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #10 08-09-2011 - 19:42:43 |
Wawa |
Oj, Haniu kochana :-D. Dopisałem też, gdzie ramówka tak dzienna/codzienna i tygodniowa = o czym się rozpisywać, skoro (poza kilkoma audycjami ;p) - 1-2 słuchaczy? ;-). Nieprakseologicznie ;p.
= reszta_do_areszta = jw.. ;p... "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #11 09-09-2011 - 04:51:49 |
Wawa |
HaniaP wyniuchała zmysłem jakimś mi kłopoty =
= słucham Szpala - choć spać iść miałem byłem, ale z innego źródła usłyszałem: "o! Szpal grasz" ; - no to słucham/współsłucham ;p ; - ukiwał mi się kabelek przy fajnych słuchawkach, więc słucham na 1 ucho; - jestem zły wiec? gdyby to nie Szpal... .. od dziś jestem mono ![]() ...i na lewo :-D "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #12 09-09-2011 - 05:04:08 |
Wawa |
I fajnie - dobitka
![]() Pan_Radio - nie wszystko gra i nie po kolei nawet ;p Więc gra od nowa... Supcio ![]() [Ale to nadal zniechęca :-)] "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #13 09-09-2011 - 05:09:46 |
Wawa |
"Wykryto naruszenie bezpieczeństwa. Proszę spróbować ponownie."
I logowanie przez inne zakładki, żeby napisać coś... albo i sprawdzić czy jestem jeszcze tu - dzięki..... :-D Jak mam dziękować? :-D Musze powtarzać za innymi, co by spotkało dowolny inny portal w podobnej syt? ![]() "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
metka (offline) |
Post #14 09-09-2011 - 10:11:34 |
|
E tam, Pilot, czepiasz się. Mnie też co chwila wywala, czasem przy każdym przeładowaniu strony muszę się logować od nowa... (już się nauczyłam i cokolwiek piszę, to kopiuję przed wysłaniem) i nie marudzę (zazwyczaj
![]() "Spieprzaj, dziadu!" (L.K.) |
Al_la (offline) |
Post #15 09-09-2011 - 11:30:02 |
k/Warszawy |
Zamiast marudzić na forum byś obejrzał logi i od razu widać, że grał po kolei, ale jeśli nie zmieniłeś polskich liter, to Ci jedną piosenkę przesunął. A że nie czyta polskich liter wiadomo od początku istnienia radia. A od nowa grał, bo za krótka audycja...i tyle. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Pilot_613 (offline) |
Post #19 11-09-2011 - 19:16:10 |
Wawa |
12.09.2011 - Poniedziałek.
Skaładanka. 13.09.2011 - Wtorek. Wtorek na poważnie ![]() ![]() Chopin - "Solidarni z Japonią". 14.09.2011 - Środa. The Doors. 15.09.2011 - Czwartek. Czwartkowe jam sessions i okolice. Scott Joplin. 16.09.2011 - Piątek. Alosza Awdiejew. 17.09.2011 - Sobota. No co ma być? Miszmasz :-)! 18.09.2011 - Niedziela. Muzyka III RP - 1996. Nie znudzi się - bo niby jak? ;-). "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #20 13-09-2011 - 17:36:01 |
Wawa |
...i po co te audycje jak 2 słuchaczy? w tym 1 to ja? :-D - a polonez As-dur.. i można i wypada wręcz popuszczać w gacie <lol>.. ech.. ech.. przepiękna interpretacja - i po co to? ;-)
"Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #25 13-09-2011 - 23:33:36 |
Wawa |
...fascynujące jest w takich wpisach właśnie to, że jest więcej wpisów niż słuchaczy :-D [o DOWOLNEJ GODZINIE :-D - i dziękuje za odsyłanie mnie do jakiś logów itp. ;p]
Zdrówko ważne - no ale! - a polonez As-dur w tej interpretacji naprawdę [jak Frycka_lubię_ino_bo_lubię_ino.. ;p] wyrywa z kapci i majtki przez głowę zdejmywa... - ino się wsłuchać... wg mnie warto te 7 minut poświęcić :-) [www.przeklej.pl] [albo w następnym miszmaszu ;-)] "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
ira (offline) |
Post #26 14-09-2011 - 09:25:27 |
Pabianice |
|
Pilot_613 (offline) |
Post #28 16-09-2011 - 20:44:27 |
Wawa |
[na 17.09 audycja powinna byc - nie bedzie - m. in. za malo mp3]
rozpisalem sie z tej okazji, ze hohoho, ...o jak ja sie rozpisalem bylem ;-p - ale skonsultowalem poza forum i powiedzieno mi: odpusc, za duzo 'pilotowych skrotow myslowych w tym' :-) .. no to tylko przypominam o rocznicy ciosu w plecy.. khhh "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Pilot_613 (offline) |
Post #30 16-09-2011 - 20:52:00 |
Wawa |
Tia.. ta wersja na rocznicę [andrzejek85.wrzuta.pl] :-)