Muzyka podszyta poezją.
Amazonki.net (offline) |
Post #1 23-02-2011 - 19:45:44 |
Forumowo |
Zapraszamy na nową audycję w Radiu Pozytyw.
Jej roboczy tytuł brzmi: "Muzyka podszyta poezją". Autorka audycji, Ella, zaprezentuje piosenki, które w sobie zawierają poezję. Przybliży też warstwę tekstową utworów z innych obszarów językowych. Poezja może kryć się wszędzie - w tekście, ale i w nastroju. czytaj więcej Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 24-02-2011 - 14:01:08 przez myszka. |
lulu (offline) |
Post #2 23-02-2011 - 19:50:29 |
k/Kwidzyna |
Jeszcze nie słyszałam, a już zapytam ... czemu nie w każdy piątek ?
I jeszcze jedno, czy od tego piątku to się zaczyna ? Na Forum od 07 lutego 2008 ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-02-2011 - 19:51:34 przez lulu. |
Ella (offline) |
Post #3 23-02-2011 - 20:05:27 |
Gorzów Wlkp. |
Z tego co wiem, to od tego piątku, Maryniu
![]() Dlatego co drugi piątek, bo z przygotowaniem takiego programu jest jednak sporo roboty. Posłuchasz, to zrozumiesz. A ja przecież pracuję, śpiewam, uczę się i robię wiele drobnych czasochłonnych rzeczy... na czytanie książek nawet brak mi czasu, nad czym ubolewam. Chyba że się rozkręcę... no, zobaczymy ![]() |
Szpaku (offline) |
Post #4 23-02-2011 - 20:26:38 |
Poznań |
Pierwsza audycja będzie w ten piątek o 21
![]() Wszystko znajdziecie w ramówkach [amazonki.net] ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
Sara (offline) |
Post #7 24-02-2011 - 13:45:40 |
|
![]() Jak okazać radość? Eluniu, cieszę się... będę stałym słuchaczem. Uwielbiam Twój głos. Przypomniała mi się anegdota o H. Modrzejewskiej. Koncertowała za oceanem. Pierwszy bis, następny , następny. Zmęczona wykonała a cappella kolejny . Owacje na stojąco. Konferansjer pyta, co to był za utwór? Helena: "Alfabet polski" ![]() |
filipinka35 (offline) |
Post #9 24-02-2011 - 21:36:59 |
|
Ja tez bardzo chętnie posłucham. Elu śpiewasz pięknie.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
Szpaku (offline) |
Post #10 25-02-2011 - 21:04:21 |
Poznań |
słuchacie?
...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
Marianna08 (offline) |
Post #13 25-02-2011 - 21:52:35 |
Kraków |
|
mag_dag (offline) |
Post #17 25-02-2011 - 23:02:10 |
Sosnowiec |
nie słuchałam całości i bardzo_bardzo żałuję, spóźniłam się - ale wysłucham powtórki a i do archiwum na pewno zajrzę niejeden raz! ale mi się zdaje, że w tej audycji to Ella nie śpiewała ![]() P.S. Ellu, dzięki wielkie za Boba D. i to jak go nam przedstawiłaś ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
mag_dag (offline) |
Post #19 11-03-2011 - 22:12:06 |
Sosnowiec |
Ellu, dziękuję za godzinkę edukacyjną
![]() ![]() ponieważ nie była to całkiem "moja muzyka" to wiele się dowiedziałam, słuchałam z uwagą, a nawet poszperałam w necie, wyczytałam krótki życiorys Wojtka Bellona, wstyd przyznać, ale nie wiedziałam o nim za wiele... potem odwiedziłam Szare Łosie Giełdowe i się opisami zachwyciłam, Poniedzielskiego to ja przecież kocham, o Cyganie fajnie napisali, Ciebie prawie znalazłam (po zawodzie), taki ze mnie Szerlok ![]() bardzo ciekawie opowiadasz i czekam na kolejne audycje czując, że się jeszcze wyedukuję muzycznie - z czego cieszę się bardzo i czego każdemu życzę ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
Ella (offline) |
Post #21 11-03-2011 - 22:17:59 |
Gorzów Wlkp. |
No proszę... Szerlok jesteś naprawdę
![]() Cieszę się, że i Ciebie czymś zaciekawiłam. Postaram się znów wymyślić coś zaskakującego, a niełatwe to, oj, niełatwe ![]() To było do Mag, a Ciebie, Joasiu, zapraszam na powtórki, jeśli Szpaku da mi szansę ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-03-2011 - 22:20:44 przez Ella. |
Szpaku (offline) |
Post #22 11-03-2011 - 22:22:02 |
Poznań |
powtórki będą zawsze w niedziele o 13
![]() ...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
Ella (offline) |
Post #30 13-03-2011 - 15:59:37 |
Gorzów Wlkp. |
Same pozytywne recenzje... Cieszę się bardzo.
Tym, którym się nie podobało, pewnie nie odzywają się ![]() Mam na szczęście pomysł na następna audycję, a wcale niełatwo was zadowolić - i zaskoczyć. Obyci jesteście z muzyką nawet bardziej ode mnie, przez ostatnie lata radio włączam rzadko, a telewizję wcale... A mimo to nie mam kiedy w spokoju książki poczytać. Czas mi się skurczył, czy ja nie umiem nim gospodarzyć? Muszę coś z tym zrobić. Znaczy, przemyśleć w wolnym czasie, hehe ![]() Dzięki serdeczne ![]() |