Brak badań kontrolnych po leczeniu
Wysłane przez Dr n. med. Robert Wiraszka
Dr n. med. Robert Wiraszka (offline) |
Post #1 16-01-2013 - 17:51:22 |
|
Mam 32 lata, w zeszłym roku w lutym przeszłam operację oszczędzającą piersi lewej. Po badaniach wyszło, że mam potrójnie ujemnego raka G3 (guz 2 cm). Następnie 6 cykli chemioterapii i 33 naświetlenia. Do dziś byłam dwa razy na kontroli u radiologa, który ręką stwierdził, że nic się nie dzieje i tyle, następna wizyta za 3 miesiące. Do mojej onkolog nie ma dla mnie terminów aż do kwietnia! Panie doktorze mam wrażenie, że zostałam pozostawiona samej sobie, inne kobiety miały czy PET-a czy scyntygrafię kości lub inne badania chociażby genetyczne. Bardzo się boję, na piersi obolałej zresztą (pani radiolog mówi, że tak może być do pół roku po naświetlaniu) mam duże rozstępy po ciąży i z nich tak jakby się coś wylało, lekarz widziała i nic. Skoro miałam takiego złośliwca, to dlaczego nikt się mną nie interesuje, gdybym miała zrobione te badania (nie stać mnie na prywatne badania) i byłoby ok to zapomniałabym o chorobie, a tak ciągle złe myśli. Dodam jeszcze, że od operacji bolą mnie żebra po stronie operowanej, o tym też mówiłam lekarzom. Panie Doktorze proszę mnie nie zbywać, jakie mam rokowania? czytaj więcej |