Guzek w piersi - torbielkowata struktura?
Wysłane przez Dr n. med. Robert Wiraszka
Dr n. med. Robert Wiraszka (offline) |
Post #1 26-01-2013 - 16:41:48 |
|
Guzek w lewej piersi wyczułam w październiku 2011 r. Pod koniec października poszłam do ginekologa, dr. Dariusza Bieleckiego (pracuje w przychodni na ul. NMP Królowej Rodzin) - tak poleciła mi mama, której prowadził ostatnią ciążę - i po ogólnej kontroli, wykonano mi badanie piersi (raczej powinnam powiedzieć: dotykanie piersi, wspomniałam o tym guzie, więc sprawdzono mi piersi i faktycznie, pani doktor wyczuła guzek). W połowie listopada 2011 r. miałam wykonane USG piersi, podczas którego dr Sobotko-Waszczeniuk (z tej samej przychodni co dr Bielecki) dokładnie zbadała mi piersi. Ustaliła, że w lewej piersi, na wysokości otoczki brodawki sutka znajduje się torbielkowata struktura (ok. 3mm). Na kolejną kontrolę miałam stawić się po trzech miesiącach. Niestety, w styczniu 2012 r. zrezygnowałam ze szkoły i przez to straciłam ubezpieczenie, co skutkowało niemożnością pójścia do jakiegokolwiek lekarza. Kontynuowałam naukę od września 2012 r., niedawno zapisałam się na wizytę do dr Olechno-Pełszyńskiej (pracuje w przychodni na ul. Mieszka I). Ponieważ byłam przed miesiączką, a piersi były zbyt nabrzmiałe, nie udało jej się nic ustalić. Powiedziała, że pewnie i tak skończy się moją wizytą u onkologa. Przyznam szczerze, że trochę się boję i nie wiem do końca, co robić. We wtorek mam kolejną wizytę u tej pani doktor, i zastanawiam się, czy nie poprosić jej wtedy o skierowanie do onkologa, czy też może iść z prośbą o skierowanie do lekarza rodzinnego. Dodatkowo muszę powiedzieć, że boli mnie ta pierś i jej okolice, często zdarza mi się wtedy ból gardła i brzucha (choć to pewnie nie ma powiązania). Bardzo proszę o kontakt, o jakąś odpowiedź i w miarę możliwości dobrą radę. czytaj więcej |