Interpretacja przypadku
Wysłane przez Dr n. med. Maria Górnaś
Dr n. med. Maria Górnaś (offline) |
Post #1 13-08-2014 - 10:21:45 |
|
29.07.2014 - MAMMOGRAFIA: sutki budowy gruczołowo-włóknistej; w sutku prawym zmian ogniskowych nie uwidoczniono; sutek lewy - na obwodzie KGW guz ok.4 cm - BIRADS 4C. Nie uwidoczniono nieprawidłowych węzłów chłonnych pachowych 30.07.2014 - HISTOPATOLOGIA: Materiał; CB guza piersi lewej; wynik mikroskopowy: rak naciekajacy NST, G2 (2+2+2) 01.08.2014 - USG SUTKÓW: w miejscu wyczuwalnego zgrubienia w KGW sutka lewego widoczna jest guzowata zmiana śr. ok 28 mm o niejednoznacznym charakterze (zmiana po biopsji). Poza tym sutki o prawidłowej strukturze tkankowej o utkaniu z przewagą gruczołowego, bez innych zmian ogniskowych litych i torbieli .Cewy mlekowe nieposzerzone. Doły pachowe i nadobojczykowe są prawidłowe-bez powiększenia węzłów chłonnych 05.08.2014 - IMMUNOPATOLOGIA: ER; 80% PGR 0% HRR2 1+ kI67: 20% Leczenie jakie proponuje mi doktor prowadzący to chemioterapia dożylna ;-( Wiem, że jest też w tabletkach mniej inwazyjna i szkodliwa. Można pracować, nie powoduje łysienia i osłabienia w takim stopniu jak dożylna...Ja muszę pracować, aby mieć za co się w ogóle leczyć. Jestem osobą samotną, a na utrzymaniu mam jeszcze córkę, która studiuje, a pozostał jej jeszcze rok. Szkołę musi skończyć, by móc znaleźć pracę... Czy też mozliwa jest bezpośrednia rekonstrukcja piersi po amputacji, bo lekarz też na to się nie zgadza... ;-( Proszę o pomoc w walce z chorobą, jestem załamana, ale chciałabym walczyć... Choćby o jeszcze rok zycia tak by córka mogła skonczyć szkołę i podjać pracę, bo i ona zostanie bez środków do zycia. czytaj więcej |