Czy konieczne jest zażywanie Tamoxifenu - cd.
Wysłane przez Dr n. med. Maria Górnaś
Dr n. med. Maria Górnaś (offline) |
Post #1 13-03-2017 - 14:05:20 |
|
Kontynuacja pytania "Czy konieczne jest zażywanie Tamoxifenu" z 4 marca 2017 r. Witam i dziękuję za odpowiedź, jednak bardzo mnie ona zaniepokoiła a mianowicie stwierdzenie, że to nie był rak nieinwazyjny wnioskując po symbolu, który wysłałam. Lekarz (w Anglii) po otrzymaniu wyniku wyciętego guza poinformował mnie, że jest wszystko ok, nie było to groźne itd. W związku z tym przesyłam pełny wypis choroby, być może przesłałam za mało informacji aby pani doktor mogła to ocenić i ponawiam moje pytanie czy muszę brać Tamoxifen, gdyż ewidentnie mi nie służy. Obecnie chodzę na radioterapię i osobiście intuicja mi podpowiada, że to też jest niekonieczne tylko osłabi mi organizm. Jestem zwolennikiem naturalnych terapii, więc jeśli pani doktor to pochwala to proszę o jakąś podpowiedź jak się zabezpieczyć przed nawrotami i jak zregenerować się po naświetlaniach w sposób jak najmniej farmakologiczny. Przypomnę, że po 3- miesięcznym stosowaniu Tamoxifenu mam już zaburzenia w okresie - 10 dni przed właściwym terminem, a przy tym ciągły ból głowy, bo od lat mi towarzyszy w początkowej fazie okresu, może w tej kwestii też mi pani doktor coś zaleci. Przypomnę również, że przed laty miałam już 3 łyżeczkowania w związku z endometrium a TAMOXIFEN może to znowu wywołać. czytaj więcej |