Wykaz produktów leczniczych, środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego oraz wyrobów medycznych zagrożonych brakiem dostępności na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
Al_la (offline) |
Post #1 14-07-2015 - 10:02:42 |
k/Warszawy |
[n-0-133.dcs.redcdn.pl]
![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
dziubas (offline) |
Post #2 14-07-2015 - 10:10:38 |
Gdańsk |
strach sie bac!
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #4 14-07-2015 - 11:57:12 |
Gdańsk |
Miniu!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #6 14-07-2015 - 13:06:29 |
Gdańsk |
wiem ze to nie ten watek ale chciałam cos na temat astmy... poszukam w na co chorujemy!
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
minia511 (offline) |
Post #7 14-07-2015 - 18:54:25 |
Będzin |
Rudziu, ja nie astmatyk, wykończyły mnie papierosy, których nie palę już może 14 lat a paliłam 3 paczki na dobę. Stwierdzone mam POChP, duszności mam duże, czasami mam problem wejść na 2 piętro, leki wziewne noszę w kieszeni lub torebce. Ale poczytam o tym Ventolin, 6 sierpnia mam kontrolę u pulmonologa to zobaczymy co powie.
|
Rudzia (offline) |
Post #8 14-07-2015 - 19:54:18 |
Warszawa |
![]() Ach te papieroski ![]() Aż dziwne, że ja nie paliłam i nie palę . No ale klimaty z dymkiem i obciążenie genetyczne astmą (po dziadku) spowodowały, że mam te swoje napady duszności. Ponad 10 lat temu zdiagnozowano u mnie astmę oskrzelową i...jako królik doświadczalny brałam udział w ...testowaniu takich tam różnych inhalatorów i innych cudów...Niestety były to sterydy i...kilka kg się do mnie przykleiło. Zmieniłam lekarza i leczenie...na doraźne stosowanie wziewów...wtedy kiedy mus jest, kiedy boli...kiedy braknie tchu, a nie dzień w dzień... Kondycja nie ta (od chemii nie wróciłam do formy ![]() zachodzę w głowę i się dziwię, że przy innych czynnościach ![]() Moja Kochana ![]() Co do tego Ventolinu to popytaj, poczytaj... dla mnie jest wybawieniem ale muszę pamiętać, że nie wolno przekraczać dawek (a to mi się zdarzało...stress był winny ![]() Dziś kiedy jest troszkę inaczej w mym ![]() ![]() ![]() "Cha do dhuin doras nach d’fhosgail doras" |
Al_la (offline) |
Post #9 14-07-2015 - 20:10:38 |
k/Warszawy |
Miniu, leki mają kilka lat okresu przydatności. Zrób sobie zapasy i poczekaj na lepsze czasy
![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
dziubas (offline) |
Post #11 14-07-2015 - 20:28:30 |
Gdańsk |
Iwciam!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Rudzia (offline) |
Post #12 14-07-2015 - 20:39:49 |
Warszawa |
Alusiu niestety leki wziewne aż tak wielu lat nie mają, właśnie sprawdziłam swoje cudo...termin do lipca 2016, a wykupiłam w grudniu 2014 więc...góra 2 lata. Dawek jest 200...niby dużo a przy złych czasach...taki inhalator starcza na klika miesięcy. Z wypisaniem recepty na leki wziewne trzeba iść do specjalisty lub mieć od niego zaświadczenie, że akurat używamy takich to oto specyfików i zanosimy do lekarza pierwszego kontaktu, ale Ci się boją i ... tak czy siak trzeba iść do pulmonologa. Wczoraj właśnie byłam i ...tylko 1 szt. udało mi się wyprosić ![]() Mam nadzieję, że Nasi Mądrzy Ministrowie będą wyrozumiali i czuli na innych dolegliwości i...nie zrobią nikomu krzywdy tymi swoimi postanowieniami. Iwciam tulę, ściskam mocnooooooooooooooooooooooo i życzę zdrówka dla mamy ![]() "Cha do dhuin doras nach d’fhosgail doras" |
minia511 (offline) |
Post #13 15-07-2015 - 09:36:17 |
Będzin |
Taaaak. te recepty... 7 sierpnia będę u pulmonologa, dotychczas nie miałam problemów z wypisywaniem leków, zawsze po 2 op , myślę że i teraz mi przepisze. Niewielki zapas mam, ale boję się już na zapas, nerwowy rocznik jestem. Spróbuję jeszcze u rodzinnego, może mi przepisze choć po 1 op., będę u niego w piątek, bo Tamoś mi się kończy.
|