Wszystkich Świętych
metka (offline) |
Post #2 01-11-2011 - 22:12:53 |
|
A ja tłumaczyłam dziś Meciątku Starszemu po co się zapala znicze pod krzyżem i dlaczego tam tak dużo ich stoi...
i też zapaliłam, pomodliłam się, zamyśliłam, poczułam znajomy skurcz w żołądku, zatęskniłam... Dla tych, które odeszły "Spieprzaj, dziadu!" (L.K.) |
Pilot_613 (offline) |
Post #3 02-11-2011 - 12:37:27 |
Wawa |
Rodzinne groby mam daleko i nieczęsto bywam już tam 1 listopada. Na warszawskich cmentarzach bywam w rocznice.
No to pojechałem tu, po okolicy, bo sporo tu "takich" miejsc. Martwiłem się, bo nie wziąłem zapalniczki. Niepotrzebnie. I - miejsca niezapomniane - spacerowicze i samochody podjeżdżające, całymi rodzinami, z dziećmi - tak specjalnie "w las". Fajnie_fajnie... Kolaże zrobiła mag_dag :-). Tu jeden: I linki do pozostałych: [www.przeklej.pl] [www.przeklej.pl] [www.przeklej.pl] "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
akzseinga74 (offline) |
Post #4 02-11-2011 - 12:38:34 |
|
Kochane dziewczyny - pamiętam o Was. Oprócz znicza dołączam za Was różaniec. Spoczywajcie w pokoju (*)
|
filipinka35 (offline) |
Post #6 02-11-2011 - 14:42:59 |
|
Pamietam o wszystkich amazonkach,które odeszły.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
aga66 (offline) |
Post #8 02-11-2011 - 21:17:14 |
Warszawa |
Niech spoczywają w spokoju
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
Ewa z Montrealu (offline) |
Post #11 01-11-2012 - 00:58:31 |
Montreal |
Wieczne odpoczywanie racz im dac Panie a swiatlosc wiekuista niechaj im swieci !
|
Psotunia (offline) |
Post #13 01-11-2012 - 08:00:29 |
|
Najmocniej i najbardziej czule wspominam
Krysię. Pamiętacie Ją? Kiedy zachorowałam, tuż po pierwszej chemii miałam umówioną wizytę w szpitalu w Olsztynie celem wykonania biopsji opłucnej. Umówiłam się z Krysią na spotkanie. Chciała mnie odwiedzić, miałyśmy porozmawiać, poznać się. Nie było nam dane. Krysia odeszła zanim przyjechałam do Olsztyna ... Wieczny odpoczynek racz jej dać Panie... |
anija63 (offline) |
Post #18 01-11-2012 - 17:40:07 |
k Grudziadza |
Ci,którzy odeszli, nadal są w naszych sercach. ---------) \ --------/ , ( --------\ ) / ---- .--`Y´--. ----|`·-----·´| ----|`·::....´| ----|`·::::..´| ----|`·:::::::| ----|` .......| |`-- . .......| |_\/ `,,´¯`.-´¯¯`-._ \ _\/ _|_ .,-¯.´-_.´ \ \ \,' / / -.{ @ } \ ´ | `'-| \_., `-' ´_/`._/ .-´\ / \__.´; ´ _/ /__/\¯`'-.| /_,-´ /__/\ `| ´ `---´ |_/\ `/´ \/--´ |
filipinka35 (offline) |
Post #19 01-11-2012 - 17:47:12 |
|
Pamiętam
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
aga66 (offline) |
Post #27 01-11-2012 - 19:35:31 |
Warszawa |
Wszyscy się kiedyś spotkamy.....
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |