Głos serca
stokrotka47 (offline) |
Post #1 21-07-2010 - 09:44:55 |
Brzeszcze |
Amazonko Nie bój się ciemnej nocy. Za chwilę brzask poranka. Burza odeszła – zostawiła łzy… Nie płacz, bo droga daleka. Radość – drogowskazem. Nadzieja – latarnią. Wytrwałość – zwycięstwem. Nie patrz na snujący się dym. Żal ukołysz westchnieniem… Masz skrawek nieba, pod stopami ziemię… Matka Po drugiej stronie tęczy MATKA i Aniołowie Czuwają nad nami Swym blaskiem wskazują drogę Chłodzą skronie skrzydłami Podają silne ręce Anielskim śpiewem kołyszą Drżące z bólu serce „… Matka która wszystko zrozumie” – Amazonek głos dźwięczy Jeszcze nie czas Na drugą stronę tęczy… 2.10.2004 Złote myśli Stałam w cieniu drzewa Bez liści Odleciały z wiatrem Na wolność Mokre gałęzie drzew Osaczały Moje niespokojne myśli Czekałam na wiosnę... W oczach malowałam Jej portret Duży słomkowy kapelusz Z kwiatami Biała ławeczka W ogrodzie Soczysta zieleń Stokrotki Na dłoni serce i motyle... Witaj wiosno W kapeluszu Ze złotych myśli... Pocztówka Przyjaciel jak skrawek nieba Rozjaśnia mroki duszy Wycisza niepokój drżących rąk Zmienia się czas On nie Przyjaciel żonkilem Kwiatem nadziei Milczącą ociera łzę Nie zadaje pytań On wie Jest pocztówką Przesłaną z daleka Bo czekam… Moja majówka Trzymam Cię Życie W dłoniach Wonna konwalio Dotykiem słów Rozwijam pąki bzu Unoszę ręce w modlitwie I śpiewam “Chwalcie łąki umajone...” Trzymam Cię Życie Jak dziecko Dłoń Mateczki Podążam z ufnością Kryjąc łzy Uśmiecham się Słysząc stukanie serca - Kocham Cię Życie... Prośba do Matki Matko W fałdach Twego płaszcza Chcę schować kłębowisko myśli Bez włosów Po chemii czerwonej jak maki Czarny Twój płaszcz Tak wiele odeszło... Matko Wiatr strąca kasztany Zamień mnie proszę w stokrotkę Przytul i przechowaj do wiosny Matko Trzymam rąbek Twego płaszcza Idę i walczę Witam i żegnam każdy dzień Okruszek - żyję na nowo Żegnałam waleczne Amazonki Odeszły... na drugą stronę tęczy Opowiem Ci Matko… Przychodzę do Ciebie MATKO Powiedzieć Ci jak sie miewam Ile słońca w sercu, ile deszczu Powierzę Ci małe i duże sekrety Wyszeptam moje potknięcia Nie wiem czy powiem O bólu co trawi moje myśli Spalonej miłości i żalu Straconego czasu i przyjaciół Opowiem Ci MATKO O Amazonkach co walczą O godziny, dni i lata I o tych co przegrały… Składamy Ci MATKO kwiaty Wszystkie barwy życia… Maria Nowak Częstochowa, 03.10.2009 |
stokrotka47 (offline) |
Post #6 30-01-2011 - 10:37:45 |
Brzeszcze |
Łzy szczęścia
Szczęście jest świtem Ognistym pocałunkiem światła Skrzydlatym obłokiem Oddechem ziemi Czeka cierpliwie Na zakręcie drogi,na dnie Przy łóżku zwątpienia Ofiaruje brylantowe łzy Łzy szczęścia ... 30.01.11 |
Teresa1957 (offline) |
Post #8 30-01-2011 - 11:26:41 |
Kraśnik |
|
stokrotka47 (offline) |
Post #9 27-02-2011 - 09:54:19 |
Brzeszcze |
Moja ręka to Ja
Na tablicy mego serca Moja ręka zapisuje 64.ą pracowitą lekcję Chwieje się skurczone zło Wiatr porywa dmuchawce Lecą zgodną parą Cisza...nad klasą Zdziwione skowronki Zawisły w zachwycie Jeszcze...trzymam Cie Życie Cisza ...nad klasą Zdziwione skowronki Zawisły w zachwycie Jeszcze...trzymam Cię Życie |
stokrotka47 (offline) |
Post #12 27-02-2011 - 17:49:52 |
Brzeszcze |
Serdecznie dziękuję za miłe słowa dedykuję Wam wiersz Przyjażń
Przyjażń Połączyły się nasze obolałe Ręce Połączyła radość ze zwycięstwa Nad chorobą Połączyły wiersze O życiu,pięknie przyrody o kaganku Nadziei Niesiemy go między ludzi potrzebujących Ciepła naszych serc Jak wesoło mrugającej Iskierki domowego kominka Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 27-02-2011 - 17:57:53 przez stokrotka47. |
stokrotka47 (offline) |
Post #15 03-03-2011 - 18:43:24 |
Brzeszcze |
Zapraszam na filiżankę poezji
Oczarowała mnie Filiżanka rozmowy Pełna erudycji I wdzięku Zapach kwiatów Z ogrodu Twojej duszy Wirował nieśmiało Z kropelką rosy W uśmiechu czerwonej róży Trawa pulsowała wzruszona Stokrotki wysunęły noski Ku słońcu Wiosna w moim sercu -Nie odchodż Proszę... Filiżanka poezji dla Ciebie.... |
stokrotka47 (offline) |
Post #19 07-03-2011 - 16:16:07 |
Brzeszcze |
Na 8 marca 2011
Kobiety...sercem malowane Sercem malowana Przychodzisz do mnie Poezjo Bierzesz w ramiona moje myśli Tulisz z czułością Anioła Obręcz nocy Malujesz gwiazdami... Przychodzisz do mnie Poezjo Przyjaciółko duszy Jesteś tarczą przed złem Ach...moja Poezjo Sercem malowana.... |
stokrotka47 (offline) |
Post #21 11-03-2011 - 15:24:48 |
Brzeszcze |
Serdecznie dziękuję za życzenia
A niebo jak zwykle... Błękitne jak Twoje oczy Przykryte nieśmiało Chmurkami rzęs Radosne bez łez... A niebo jak zwykle... Przystrojone gwiazdami Granatowej nocy Kołysze obłoki Tuląc do snu Twoje troski... Miłych dni,miłych snów Amazonki Net życzy stokrotka |
stokrotka47 (offline) |
Post #23 09-04-2011 - 10:29:50 |
Brzeszcze |
Biją dzwony... 10.04.2010.....10.04.2011
Głęboka czerń szeleści Nad nieruchomym ptakiem Ślepe i krwawe żrenice Rzęsą obcej ziemi pokryte Biało-czerwone Szacowne Cienie Mrokiem historii okryte Idą na Paradę Niebieską Biją dzwony... |
Polcia (offline) |
Post #25 09-04-2011 - 12:18:51 |
|
Haniu, ale sorki- przestań pisać w stylu - osoby pojawiające się tutaj "dla zadymy" nie uważam, ze jakakolwiek amazonka pojawiła się tutaj dla zadymy,tylko z powodu choroby a Ty pisząc takie słowa coś sugerujesz, o kimś wydajesz opinię, nie wiadomo kogo masz na myśli, bo kogoś masz ewidentnie. no ale cóż- skoro masz taką opinię o kimś tam , Twoja sprawa Dano Ci życie, które jest tylko opowieścią. Ale to już Twoja sprawa, jak Ty ją opowiesz ................. Marek Hłasko "Sowa, córka piekarza" |
stokrotka47 (offline) |
Post #29 11-04-2011 - 09:58:20 |
Brzeszcze |
Opatrzność
Wadowice Kalwaria Zebrzydowska ;Gniazdo z którego wyrosłem; Wezwano mnie z dalekiego kraju; Rzym Jan Paweł II Obrońcą Apostołem Rękojmią Pokoju Na krawędzi Czasu Modlimy się Pod Krzyżem... ; Ojcze nasz...; |
stokrotka47 (offline) |
Post #30 14-04-2011 - 09:32:14 |
Brzeszcze |
Wielkanoc 2011
Barwne Święta WIELKIEJ NOCY Zaglądają nam do okien Do ogródków i koszyczków Radość Wielką W tonach dzwonów Nieśmy Wszyscy Do swych domów... Zdrowych,radosnych Świąt Wielkanocnych życzy uśmiechnięta stokrotka |