Głos serca
dziubas (offline) |
Post #1 10-03-2019 - 09:08:40 |
Gdańsk |
stokrotko! jak zwykle pieknie! ciesze sie z Toba rocznicą 25 Nowego Życia!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #2 16-03-2019 - 08:33:15 |
Tomaszów Mazowiecki |
|
stokrotka47 (offline) |
Post #3 21-05-2019 - 09:40:41 |
Brzeszcze |
W RAMIONACH WSPOMNIEŃ
W ramionach wspomnień mam ciche,spokojne Wilamowice W promieniach słońca znaki przeszłości dłoń architekta Józefa Nikla Oko Bożej Opatrzności 1904 r. Oko Bożej Opatrzności symbolem wiary świadectwem pracy zdolności,wytrwałości i słów matki...niech Bóg Cię prowadzi... Wielu rodaków wilamowickich było zasłużonych Kościołowi i Ojczyźnie zdolnych,wykształconych w kraju i na obczyźnie Święty Józef Bilczewski Patron rodzinnych Wilamowic jest chlubą miasta i ziemi Ojczystej a niezmierzone przestworza i losy ludzi spoczywają w ręku Opatrzności Bożej... III miejsce i statuetka w konkursie poetyckim =Zakamarki Wilamowic= 8 maja 2019 |
dziubas (offline) |
Post #4 21-05-2019 - 09:49:25 |
Gdańsk |
stokrotko! dziękuję! jak zwykle wrażliwie i pieknie!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
stokrotka47 (offline) |
Post #6 25-12-2019 - 11:05:58 |
Brzeszcze |
MATEŃKO
Melodio mojego dzieciństwa na ścieżkach czasu drogi trudem utkane - tam gdzie łany zboża spracowane dłonie... Biegłam brzegiem Twojej duszy zapatrzona w malwy wysokie pod oknem rodzinnego domu ja w nich - Ty we mnie w promieniach zasypiającego wieczoru Myśli moje na rozdrożu jak odbite w wodzie słońce Twoim światłem prowadzone ukazują co warte jest życie z miłości serca podarowane... W Dzień Bożego Narodzenia serdecznie pozdrawiam Wszystkie AMAZONKI życzę zdrowia,zdróweczka i szczęścia u progu NOWEGO ROKU 2020 a ja dziękuję MATEŃCE za 25 lat Nowego Życia em |
Margolciak (offline) |
Post #7 25-12-2019 - 21:38:15 |
Warszawa |
|
stokrotka47 (offline) |
Post #8 29-12-2019 - 10:45:22 |
Brzeszcze |
Z głębi serca dla Ewuni...
Śp.EWA MIKA 23.12 2019r. CICHA NOC... zabrała nam Ciebie waleczna EWUNIU... Pozostawiłaś w Rodzinie, wśród przyjaciół, znajomych i nas amazonek PIĘKNEJ DOBROCI MOC... Biją dzwony i nasze smutne serca. Wieczny Odpoczynek Racz Jej Dać Panie pożegnanie 28,12.2019 Rodzina Amazonek z Brzeszcz i Oświęcimia |
Janina.S (offline) |
Post #9 29-12-2019 - 12:25:37 |
widły Soły i Wisły |
Stokrotko , pięknie pożegnałaś dzielną Ewcię
Znałam Ją osobiscie wiec smutek i żal - ogromne Zegaj Ewciu i wieczny odpoczynek racz Jej dać Panie . .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
stokrotka47 (offline) |
Post #10 30-03-2020 - 09:26:23 |
Brzeszcze |
ŚWIECIE NASZ
ŚWIECIE NASZ drżący w ciemnościach pochylony w smutku walcz o ŻYCIE to jedno... jedyne co masz... 30.04.2020 Serdecznie pozdrawiam Wszystkie Amazonki i życzę ZDROWIA...stokrotka |
dziubas (offline) |
Post #11 30-03-2020 - 13:45:07 |
Gdańsk |
Pięknie jak zwykle Stokrotko! to zycie ziemskie jest jedo i jedyne - tpo prawda ale my mamy też drugie , wieksz, lepsze - zycie wieczne w niebie!!! tez zdrówka życze i Dobrego Bożego Ducha i nadziei!
stokrotka47 (offline) |
Post #12 01-04-2020 - 16:10:52 |
Brzeszcze |
CZYNIĆ DOBRO
Serce za serce przyjaciółko Amazonko myśli Twe słyszę biegnąc brzegiem Twojej duszy - czynić dobro - każdą łzę osuszyć... W ten trudny czas pochylam serce życząc ZDROWIA ...serdecznie pozdrawiam kochane Amazonki |
stokrotka47 (offline) |
Post #13 16-06-2020 - 10:06:46 |
Brzeszcze |
POCHYLAM SERCE
AMAZOŃSKIE ANIOŁY dziś mija 26 lat NOWEGO ŻYCIA ...patrzę na świat jakie to szczęście... Kochane koleżanki życzę Wam ZDROWIA i OPIEKI AMAZOŃSKICH ANIOŁÓW ...najważniejsze dla mnie to być dobrym CZŁOWIEKIEM.Serdecznie pozdrawiam...stokrotka |
dziubas (offline) |
Post #15 18-06-2020 - 00:44:09 |
Gdańsk |
STOKROTKO!
stokrotka47 (offline) |
Post #17 24-06-2020 - 14:53:22 |
Brzeszcze |
W okowach milczenia
W moim mieście nad Wisłą słyszę ciche kroki moich drżących myśli między kroplami deszczu i ludzkiego płaczu... Po drogach życia na całym świecie płynie fala niepokoju lęku schwytanego w okowy milczenia - to pandemia... Przyjdź do nas Nadziejo daj pokój ludziom na całym świecie daj skrawek nieba i szansę na życie... |
dziubas (offline) |
Post #18 24-06-2020 - 22:31:16 |
Gdańsk |
pięknie! Stokrotko!!!
Krynia58 (offline) |
Post #20 12-07-2020 - 14:58:07 |
Warszawa |
Jakby trochę o mnie ten wiersz
Dziękuję Stokrotko Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
stokrotka47 (offline) |
Post #21 12-08-2020 - 15:42:49 |
Brzeszcze |
W DOLINIE SMUTKU BÓG JEST PRZY TOBIE
Ja daję Ci to czego mam najwięcej daję Ci moje serce w myśli ulotnej w pamięci z oddali uśmiech i kwiaty nasłonecznione Boskim spojrzeniem... Serdecznie pozdrawiam i ZDROWIA życzę i SZCZĘŚCIA |
dziubas (offline) |
Post #22 12-08-2020 - 19:06:13 |
Gdańsk |
Stokrotko! Wzajemnie!!! Piękne słowa!
stokrotka47 (offline) |
Post #23 21-10-2020 - 09:40:17 |
Brzeszcze |
W RAMIONACH POEZJI
Mateńko... Układasz moje myśli w słonecznych ramionach rodzinnej ziemi Nie opuszczaj mojej dłoni prowadź po śladach tamtych lat... Naręcze dobrych uczynków i modlitwę błagalną niosę do Ciebie MATEŃKO - nie opuszczaj naszych dłoni prowadź bezpiecznie w tym trudnym czasie pandemii Kochane Amazonki życzę WAM ZDROWIA i OPIEKI MATKI BOSKIEJ CZĘSTOCHOWSKIEJ |
Krynia58 (offline) |
Post #24 21-10-2020 - 21:42:40 |
Warszawa |
Stokrotko niech czuwa też nad Tobą
Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
stokrotka47 (offline) |
Post #25 24-11-2020 - 09:26:00 |
Brzeszcze |
Muzo Przyjaciółko
Maską zasłonięta Twoja twarz Tylko Twe oczy Zwierciadło serca Zasnute bezsilnością dnia i nocy... Kocham Cię życie dotykiem motyla Otaczam drżącym spojrzeniem Cudowny skarbu okruszek Tajemnicza życia chwila... [wyjątki z mojej konkursowej pracy ] Życzę ZDROWIA kochane koleżanki Amazonki Brałam udział w konkursie - O,tempora o mores Otrzymałam list gratulacyjny Dyrektora Archiwów Państwowych w imieniu kapituły konkursowej - za niezwykle interesującą pracę - na wieczyste przechowywanie Archiwum Akt Nowych Naczelna Dyrekcja Archiwów Państwowych Warszawa |
dziubas (offline) |
Post #27 26-11-2020 - 00:40:19 |
Gdańsk |
Gratki Stokrotko!!!
Krynia58 (offline) |
Post #29 26-11-2020 - 21:57:02 |
Warszawa |
Stokrotko gratuluję!
Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |