Głos serca
stokrotka47 (offline) |
Post #1 20-05-2015 - 16:17:12 |
Brzeszcze |
DLA MAMY
kwiaty od serca dajemy a ja śpieszę z wierszem i...moją tęsknotą MOJA TĘSKNOTA Ziemio rodzinna tęsknię za tobą i za Tobą Mamo... Strumienie wspomnień głaszczą dróżki mojego dzieciństwa kołyszą się w bukietach bzu pachną... Twą miłością Mamo Szept serca budzi motyle na łące w rytmie serca szumią trawy a wszystkie drogi prowadzą do otwartych ramion domu i Twoich Mamo Kochana Mamo Jesteś moją tęsknotą... |
Janina.S (offline) |
Post #4 01-06-2015 - 19:09:45 |
widły Soły i Wisły |
Zobaczcie dziewczyny jaką mamy koleżankę ..
.[gwiazdkacieszynska.pl] .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
stokrotka47 (offline) |
Post #6 19-06-2015 - 09:00:44 |
Brzeszcze |
BLASKI I CIENIE SŁÓW
Słowa jak ptaki wyfruwają z gniazd z bólu giną unoszone szeptem ze złości przecinają wątłe powietrze fałszywe szeleszczą w zaroślach głodne marzną wśród ludzi zapomniane tęsknią za dobrocią stęsknione wracają na próg domu czułe kołyszą zapłakane dzieci zakochane wierzą w miłość na dobra i na złe szczęśliwe są nadzieją,marzeniem uśmiechniętym życiem... uśmiechnęło się życie... i mam II miejsce w konkursie literackim AMBROŻJADA w Kętach...na moje 21 lat nowego życia...Pochylam serce Panie Boże... Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 19-06-2015 - 09:04:32 przez stokrotka47. |
stokrotka47 (offline) |
Post #8 07-07-2015 - 05:32:10 |
Brzeszcze |
MALOWANE ŁZY
Pomalowałam łzy dobrocią serca puste skrzydła zapełniłam szeptem... ziemi o świcie tańcem wiatru w zaroślach ból... odszedł cicho nie budząc demonów przeszłości... Pozdrowienia upalnego lata...na skrzdłach motyli przesyła stokrotka... |
Janina.S (offline) |
Post #10 07-07-2015 - 09:53:42 |
widły Soły i Wisły |
Stokrotko
![]() U Ciebie nawet ten upał nie zwalnia Cię od pracy - przyjemnej pracy , prawda ? ![]() .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Krynia58 (offline) |
Post #11 07-07-2015 - 11:01:35 |
Warszawa |
Stokrotko
![]() ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
stokrotka47 (offline) |
Post #12 09-07-2015 - 07:47:51 |
Brzeszcze |
PROMIENIE TĘSKNOTY
Nutki wspomnień biegną za tęsknotą na bieszczadzkie połoniny do otulonych mgłą tejemnicy wieżyczek kościołów anielskich ogrodów a wiatr z radością gra w zielone z kryształowym powietrzem w promieniach słońca nad Łopianką gdzie Chrystus Bieszczadzki otacza miłością skarbnice przeszłości... Kolory wspomnień myśli i serca kołyszą w takt melodii... ...Zielone wzgórza nad Soliną... Wspomnień czar z wycieczki amazonek czerwiec 2015 Serdecznie dziekuję za miłe słowa wdzięczna stokrotka... |
Janina.S (offline) |
Post #13 10-07-2015 - 15:36:09 |
widły Soły i Wisły |
Widzę a właściwie czytam ze piękne widoki i silne wzruszenia zostały po wycieczce - no wspaniale Stokrotko
Moze następny wyjazd będzie w większym gronie i ja tam będę , może , może ![]() Dziękuję i pozdrawiam ![]() .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
stokrotka47 (offline) |
Post #14 25-07-2015 - 09:52:02 |
Brzeszcze |
ŻYCZENIA...
Dla Solenizantek Urodzinowych,Imieninowych wiję wianek ze słów życzliwych... Słoneczniki wplatam - na zdrowie róże na miłość chabry dodają urody wierne bratki tulą się do siebie mienią kolorami jak obłoczki na niebie Delikatna stokrotka z motylem na dłoni życzy uśmiechu i 100 lat na skroni... |
stokrotka47 (offline) |
Post #16 11-09-2015 - 08:56:39 |
Brzeszcze |
PTAKI MIŁOSIERDZIA
Tęsknota dnia przysiadła w zadumie na spieczonych ustach drgały ołowiane powieki a ręce czekały na pomoc na dotyk... Przyszła... Wolontariuszka Ania pochyla czoło gasi pragnienie ptaszyny milczącą ociera łzę zna co to ból.Ona wie Smutną bezsenną nocą na moim obrazie wspomnień widzę Anię w hospicjum w Oświęcimiu widzę pola malowane rzepakiem na kieleckiej ziemi i...skowronki zawieszone pod błękitnym niebem... |
stokrotka47 (offline) |
Post #18 03-10-2015 - 19:24:12 |
Brzeszcze |
SŁONECZNIKI
Witamy Cię Królowo Polski witamy Jasną Górę a witają niezmiennie wierne amazonki rodziny i przyjaciele Niesiemy Matko do Ciebie złociste tarcze słoneczników te tarcze to symbol walki walki o życie,walki z chorobą pochylamy serca Królowo przed Tobą W środku słonecznika serduszko pulsuje a w nim ziarenka nadziei na radość, na zdrowie i spełnione marzenia Jak skarb najdroższy otaczamy ramieniem kierujemy spojrzenia i ukłony do Ciebie Jasnogórska Królowo z wdzięcznością i sercem na dłoni 3.10 2015 - pielgrzymka amazonek na Jasną Górę |
dziubas (offline) |
Post #19 03-10-2015 - 19:38:17 |
Gdańsk |
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Janina.S (offline) |
Post #20 18-10-2015 - 18:21:56 |
widły Soły i Wisły |
Stokrotko , pięknie dziękuję za wzruszające spotkanie i i ..
Z całego serca gratuluję II-go miejsca w konkursie z okazji 30-to lecia Regional,Stowarzyszenia Twórców Kultury. ![]() /zdjęcia u mnie w galerii/ .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Krynia58 (offline) |
Post #21 19-10-2015 - 06:48:21 |
Warszawa |
Stokrotko
![]() ![]() Szkoda że nie udało mi się wypatrzeć Was na pielgrzymce ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
stokrotka47 (offline) |
Post #22 23-10-2015 - 14:22:09 |
Brzeszcze |
ŚLADAMI PEGAZA
Galeria wspomnień to lustro czasu a ten jak rzeka w mgłę odpływa niosąc na fali dumne spojrzenie =Grupy na Zamku= Zatrzymana w kadrze tęskna ballada o życiu,o młodości to panorama domów i ludzi uliczek,załuków wieżyczek kościołów to - Oświęcim - miasto pokoju Skrzydlaty koń Zeusa przysiadł na murach Zamku - przylądku Nadziei dla malarzy,rzeżbiarzy,poetów i tak dryfują 30 lat - Twórcy Kultury na nieboskłonie twórczych marzeń Ja też tu bywam idąc śladami Pegaza i tęsknię... za tańczącym wiatrem nad rzeką Sołą za drżeniem serca śladem grzechu ...w poezji. Ten wiersz zdobył II nagrodę w prezencie obraz z widokiem Zamku w kolorach jesieni... Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 23-10-2015 - 14:27:45 przez stokrotka47. |
stokrotka47 (offline) |
Post #24 31-10-2015 - 13:13:08 |
Brzeszcze |
WSPOMNIENIE
Na wietrze smutku kołysze się serce uciekają myśli do Amazonek... które opuściły nasze drzewo życia jak złote.jesienne liście... Wieczny odpoczynek racz Im dać Panie |
stokrotka47 (offline) |
Post #27 15-11-2015 - 10:54:17 |
Brzeszcze |
POŻEGNANIE
Ułożyły ptaki w locie obłoki na niebie w gwiazdy,kwiaty grona czerwonej jarzębiny i tak wędrują... Agnieszko do Ciebie... Gorzka łza przysłania oczu spojrzenie zasnełaś... Agnieszko tak wcześnie - gwiazdy na niebie nie gasną i nasze o Tobie wspomnienie... Pożegnanie Śp.Agnieszki Fajfer lat 34 - 11.11.15 WIECZNY ODPOCZYNEK RACZ JEJ DAĆ PANIE |
stokrotka47 (offline) |
Post #29 07-12-2015 - 08:59:35 |
Brzeszcze |
...idą święta
Błyszczą choinki rośnie barwny łańcuszek dobrych i pięknych uczynków pokochaj tą chwilę...dawania Drżą otwarte serca oczarowane radością drugiego człowieka bo dajesz iskierkę nadziei... Na radosne zdrowe i szczęśliwe Święta Bożego Narodzenia moja filiżanka poezji... |