Głos serca
stokrotka47 (offline) |
Post #1 06-10-2017 - 16:53:27 |
Brzeszcze |
NASZE ŹRÓDŁO ŻYCIA
Klęcząc przed obrazem Matki Boskiej Ludźmierskiej otulonej płaszczem rozśpiewanych gór wiatr łzy osusza ożywia wspomnienie wizyty Ojca Św.Jana Pawła II wtóruje nam radość i serca wzruszenie 20 lat na obłoku wspomnień króluje różańcowa modlitwa u stóp Matki Boskiej - Królowej Podhala To różaniec podziękowań Ojcu św.JP II Drżąc porusza serca struny nasze źródło życia żywy promień wiary... W nagrodę - wiersz w tomiku XXV konkursu Poezji Religijnej im.ks.prof.Józefa Tischnera w Ludźmierzu |
stokrotka47 (offline) |
Post #4 15-12-2017 - 09:37:01 |
Brzeszcze |
JEST TAKI DZIEŃ...
Jest taki dzień w roku pachnący choinką i wspomnieniami w sercu gości dom rodzinny biel opłatka,Matki dłonie... Zachowaj chwile bielsze co roku i wiatr co szumi troski kołysze w przyjaznym gronie śpiewaj z radością ...wśród nocnej ciszy... Dźwięczy Nowy Rok 2018 błyszczą gwiazdy na niebie wirują śnieżynki i życzenia... Daj Panie zdrowie,szczęście w tym Nowym Roku ...każdemu po trochu Zdrowych,spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia RODZINIE amazonek życzy... stokrotka |
dziubas (offline) |
Post #6 15-12-2017 - 11:47:13 |
Gdańsk |
Stokrotko!!!
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #7 15-12-2017 - 19:44:04 |
Tomaszów Mazowiecki |
![]() |
stokrotka47 (offline) |
Post #10 20-03-2018 - 12:26:42 |
Brzeszcze |
MOJE MIASTO
Niosłam w dłoniach serca bolesne drżenie szukałam przystani w pielgrzymce życia ...ciszy, spokoju, ulgi dla skroni... Nad dachami Brzeszcz zobaczyłam słońca blask tu jest moja oaza mozolnie z uporem maluję słowami mój obraz Drobina szczęśliwej chwili otwarte ramiona dnia w jasności nieba z pomocą PANA po latach nucę piosenkę ...serce usunęło ślady zła Ten piękny świat jest blisko Ciebie..[ref. piosenki] w Brzeszczach nad Wisłą życie mknie... Serdecznie dziękuję za życzenia i śpiewam ...ten piękny świat jest blisko NAS... KOCHANE AMAZONKI Wiersz zdobył wyróżnienie w konkursie poetyckim org.przez Stowarzyszenie Autorów Polskich O-Żyrardów - marzec 2018 |
fianiebieska (offline) |
Post #12 20-03-2018 - 12:35:43 |
Warszawa |
|
Krynia58 (offline) |
Post #15 20-03-2018 - 16:23:18 |
Warszawa |
![]() ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
dziubas (offline) |
Post #16 20-03-2018 - 20:12:40 |
Gdańsk |
Pięknie Stokrotko opisujesz świat!!!
![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
stokrotka47 (offline) |
Post #18 21-03-2018 - 08:37:38 |
Brzeszcze |
Serdecznie dziękuję za WASZE KOCHANE AMAZONKI - głosy serca...
WSPOMNIENIE Przez łąkę upstrzoną żółtymi mleczami szła dziewczynka stąpając ostrożnie bosymi nóżkami - dokąd idziesz Marysiu - do kościółka idę... Wiosenne pozdrowienia przesyła...stokrotka |
stokrotka47 (offline) |
Post #19 23-03-2018 - 08:19:33 |
Brzeszcze |
ŻYCZENIA ZDROWYCH , RADOSNYCH ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY
rodzince Amazonek życzy stokrotka... Poranne bicie dzwonów biegnie do rodzin do domów Otwiera serca zamknięte bo idą Wielkiej Nocy Święta... |
stokrotka47 (offline) |
Post #24 02-06-2018 - 12:11:33 |
Brzeszcze |
DZIEŃ MATKI
Pod oknem Matki malwy są przytulonym wspomnieniem... w oknie twarz Matki...czekała Biegłam ucałować spracowane dłonie nim minie dzień Drżąca cisza serca Matki ciszą domu rodzinnego Otworzyłam ręce by schwytać...JEJ CIEŃ W nagrodę wiersz w tomiku poetyckim w Bukownie Serdecznie pozdrawiam...stokrotka |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #25 05-06-2018 - 21:16:22 |
Tomaszów Mazowiecki |
![]() |
stokrotka47 (offline) |
Post #26 20-09-2018 - 08:50:39 |
Brzeszcze |
15 - lecie STOWARZYSZENIA AMAZONEK W BRZESZCZACH
Ten piękny świat jest blisko nas w Brzeszczach nad Wisłą życie mknie i tu nas zetknął los. Tu pachną nasze marzenia idziemy ścieżką nadziei, tu płyną modlitwy słowa - nad nami rzeźby obłoków i roześmiany skrawek nieba... ...Tylko proszę daj mi Panie skrawek nieba... Brzeszcze, 19 wrzesień 2018 |
dziubas (offline) |
Post #27 20-09-2018 - 08:57:36 |
Gdańsk |
piekne!!!
![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
stokrotka47 (offline) |
Post #28 19-10-2018 - 09:53:07 |
Brzeszcze |
SŁOŃCE WOLNOŚCI
Bóg Honor Ojczyzna...ukochana -Relikwiami serca Ziemio polska,bolesna Padłaś na kolana... Ruszyły gniewne kamienie szukając Słońca Wolności Dla Orła Białego Biało-Czerwonej Mazurka Dąbrowskiego Odbudowano mosty nadziei wrócili Polacy z tułaczki na piastowskie włości -Powiało wiatrem Historii Nad nami Słońce Wolności... Wiersz w pokonkursowym tomiku tytuł MOJEJ OJCZYŹNIE |
stokrotka47 (offline) |
Post #30 10-03-2019 - 08:42:56 |
Brzeszcze |
PROMIENIE NADZIEI
Jestem przelotnym ptakiem myśli układam w słowa płyną jak rzeka chociaż cicha...ich mowa Światło Boskiej Latarni wyznacznikiem portu za sobą pozostawiam burzliwe fale cierpienia mgłę smutku... 25 lat Nowego Życia witam z blaskiem słońca Dziękuję serdecznie Przyjaciele Życia za promienie nadziei i serca ...w mojej dłoni paciorki różańca Kochane Amazonki Dziękuję serdecznie za wsparcie przy wznoszeniu skrzydeł ku słońcu i ku nadziei i za ten wspólny skrawek nieba... ...tylko proszę daj Panie skrawek nieba... |