Głos serca
Anonimowy użytkownik (offline) |
Post #1 18-01-2012 - 09:48:39 |
|
Stokrotko,pięknie piszesz
![]() |
stokrotka47 (offline) |
Post #3 19-01-2012 - 09:52:39 |
Brzeszcze |
Przyjaciel...jak skrawek nieba...
Serdecznie dziękuję... Słowo Słowo po słowie Bezimienne,nieczułe Przecina wątłe powietrze Dotyka serca... Rośnie mur słów Krwawo zachodzi słońce Gromadzą się cienie Na szeptanie o zmroku... Słowo po słowie W gąszczu słów Nie widać księżyca Bledną gwiazdy Przyjażni... |
stokrotka47 (offline) |
Post #5 22-01-2012 - 17:18:43 |
Brzeszcze |
Dżwięk ciszy
Gwiazdo Świecisz dla nas W milczeniu... Dżwięk ciszy Przypomina Zwiewne piosenki Rozsiane jak barwne Kwiaty... Budzą zachwyt Dają ukojenie Dla serca... Od Twego serca Dar wielki... Rozśpiewane ;...kawiarenki,kawiarenki...; |
stokrotka47 (offline) |
Post #7 13-02-2012 - 15:02:05 |
Brzeszcze |
Walentynkowa melodia
Nowa melodia miłości Zawładnęła moim czasem Spotkania,spacery Jest miło,radośnie Ach...zapomniałam... ...Na meblach kurz rośnie ...Nie zapłacone rachunki Rozbolała mnie głowa Winna...ta druga połowa Proszę... O tabletkę na sen I o melodię... ...Śniadanie do łóżka...[A.Piaseczny] Pa...Walentynko Bużka... |
stokrotka47 (offline) |
Post #12 09-03-2012 - 19:41:00 |
Brzeszcze |
[Nasza Mała Ojczyzna - Ziemia Oświęcimska]
Dom we mgle Mgła zadumy Przysiadła na murach Oświęcimskiego Zamku W leniwym lustrze Soły Krzepiąca zieleń drzew I ptaszyny śpiew... Lśnią wieżyczki kościołów W promieniach słońca Trwa dzień Mija czas Z nami i obok nas... Chodzę uliczkami Wspomnień Znalazłam dom Ukryty w sercu Odwiedzam go czasem We mgle zadumy Nad losem... Moja II nagroda w otwartym konkursie poetyckim w Oświęcimiu Niezmiennie zapraszam na ;filiżankę poezji; ...serdecznie dziękuję... |
stokrotka47 (offline) |
Post #16 10-03-2012 - 17:35:42 |
Brzeszcze |
Jest mi niezmiernie miło,że wpadłyście miłe koleżanki
na urodzinową filiżankę poezji...serdecznie dziękuję... to ja...wiosenna stokrotka. |
stokrotka47 (offline) |
Post #18 15-04-2012 - 09:26:21 |
Brzeszcze |
Wiosenna muza
W kawiarence Pod platanem Chłopak i dziewczyna Radosne,promienne Pełne miłości spojrzenia... W kawiarence Pod platanem Drżące serca Drżące ręce Rozgrzewają...Pani z Panem Pozostań muzo Radosnej młodości I ta obecna Cichej wolności... |
stokrotka47 (offline) |
Post #19 18-05-2012 - 15:59:11 |
Brzeszcze |
Moja Nadzieja
Mateńko Piszę list do Ciebie Cichuteńki... Jak nasze rozmowy Zbieram drobinki Nadziei Starannie buduję Przystań Dla skrzydlatych myśli Proszę... Zostań ze mną Nadziejo Dotknij moich sił Otwórz oczy na światło Zamknij w uścisku Dobroci Daj szansę na życie... Pochylam serce Ku Tobie Mateńko... |
stokrotka47 (offline) |
Post #23 13-06-2012 - 08:51:35 |
Brzeszcze |
Stokrotka
Aniele Stróżu mój Nie mam żalu do Ciebie Ani do kwiatów w dolinie Dlaczego... Stawiam to pytanie Zamieniłeś draniu Swój kwiat na inny Wiem...uszczypnął go robak Trzeba go zostawić Niech usycha Powoli,w cierpieniu... Nie dałeś kropli wody W cieniu zostawiłeś... Rosa go nakarmiła A ogrzało słońce Mówią na mnie...stokrotka To tu... W kawiarence STOKROTKA Przy filiżance poezji Można mnie spotkać Zapraszam... Świętuję 18 lat NOWEGO ŻYCIA [Kocham Cię Życie o każdej porze Zdrowie na długie lata Czy dasz mi BOŻE...] |
stokrotka47 (offline) |
Post #25 09-08-2012 - 08:34:18 |
Brzeszcze |
STROFY DLA CIEBIE
Witam cię słońce W rozkołysanych ramionach Bałtyku O wschodzie i o zachodzie... Witam sosny i ten zapach... Co serca samotnych i zakochanych Dotyka... Wracam... Rozpromieniona urokami lata I niespodziewanym spotkaniem Na kamiennej ławeczce Z uroczym Panem KK... Kamienne serca wzruszał Melodyjnym głosem Dziś...spaceruje Po bezchmurnym niebie A ja słyszę z lazurowej przestrzeni ...Strofy dla Ciebie... |
stokrotka47 (offline) |
Post #26 25-09-2012 - 17:23:43 |
Brzeszcze |
Zakochana Jesienią
Zbieram owoce lata czujac oddech jesieni otulam mgiełka wspomnień na zimowe wieczory Rozproszone myśli w warkocze zaplatam by nie odleciały z korowodem ptaków Radość chowam w kieszenie przyjaciół i swoje serce nektarem napełniam -zakochane...jesienią |
stokrotka47 (offline) |
Post #28 14-10-2012 - 08:50:24 |
Brzeszcze |
[Przyszłość ludzkości idzie poprzez rodzinę...] JanPaweł II List 15.08.1980r.
Rodzinne Płomienie Dzieci...dobrze,że jesteście Wasz uśmiech kwiaty rozwija Ufne radosne spojrzenia dają nam siłę Spokojny sen niesie ukojenie mija zmęczenie.. Czekają nowe wyzwania nowe starania o dzień szczęśliwy w rodzinnym gronie ...radosny mruga w kominku płomień...jakie to piękne -podaj mi wnusiu swą silną rękę... |