Głos serca
filipinka35 (offline) |
Post #1 05-07-2013 - 21:12:59 |
|
![]() Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
stokrotka47 (offline) |
Post #2 27-07-2013 - 14:27:40 |
Brzeszcze |
MYŚLĘ O TOBIE...
Przyjaciółko od serca poceruję Twoje skrzydło wesołą myślą wędrującą po błękitnym niebie to nic,że Jesteś daleko ona trafi do Ciebie... Musisz latać... oczkuję tego ja i ptasia rodzina Omijaj cierniste krzewy śpiewem nieś dobre nowiny i niech wtórują Ci Anioły amazońskie Anioły... Serdecznie pozdrawiam...przyjaciółka od serca |
dziubas (offline) |
Post #3 27-07-2013 - 14:36:41 |
Gdańsk |
Stokrotko
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
kdadak (offline) |
Post #5 09-08-2013 - 08:16:04 |
Brzeszcze |
Czytając Stokrotko ten wiersz słyszę jak Anna śpiewa Krysiek |
filipinka35 (offline) |
Post #6 09-08-2013 - 13:41:44 |
|
Piękne wiersze stokrotko
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
stokrotka47 (offline) |
Post #7 27-08-2013 - 09:36:25 |
Brzeszcze |
Serdecznie dziękuję za wpisy to inspiracja do pisania, a tymczasem w prezencie wiersz
JANA PAWŁA II Uczę sie ciebie,człowieku Powoli uczę,powoli Od tego uczenia trudnego Raduje się serce i boli... |
stokrotka47 (offline) |
Post #9 24-10-2013 - 06:45:54 |
Brzeszcze |
[ Góry są wyzwaniem,prowokują istotę ludzką do wysiłku,do przezwyciężania samych siebie,są zachętą
by wznosić się coraz wyżej.Ku Stwórcy ] JAN PAWEŁ II Myśli i słowa Szepczące górskie źródełka głaszcząc kamienne głazy połączyły się w zachwycie w piękno Wisły - w siłę Biegasz życie w różne strony płyną myśli jak ta rzeka raz spokojne,wyciszone i te bystre dla ochłody omijając głazy wszelkie niosą radość ukojenie... Te burzliwe,niepokorne niszczą wszystko wokół siebie smutek niosą i nieszczęście myśli srogie - idźcie sobie Słońce chowa swe promienie morską falą otulone czas odpocząć myśli moje =Zdrowaś Maryjo,łaski pełna= - przebacz proszę i daj nowy dzionek... Jesiennych spacerów i pogodnych myśli życzy stokrotka... |
stokrotka47 (offline) |
Post #11 11-11-2013 - 09:00:02 |
Brzeszcze |
WYSPA SZCZĘŚLIWOŚCI
Mój dom - POLSKA gniazdo rodzinne maleńka wioska - gdzie groby tam korzenie - jak żyły nosą do serca wspomnienia Polska tu gwiazdy świecą jaśniej i mowa przyjazna w powietrzu drżą liście i śpiewana przez Ojca piosenka ;...wojenko,wojenko... cóżeś ty za pani że za tobą idą,chłopcy malowani...; ...poszli walczyć o Polskę o wolną Polskę... Dziś na polach walki kłaniają się pszeniczne kłosy będzie chleb znaczony krzyżem ręce w modlitwie,pochylone głowy w kraju nad Wisłą zamieszkała radosna ostoja wyspa szczęśliwości jest Twoja i moja... Rozsypana garść żalu na zawsze zostanie wsród rodzinnych ścian i moja ulubiona melodia na pożegnanie... ;Góralu czy ci nie żal góralu wracaj do hal...; W konkursie na = Wiersz patriotyczny= organizowanym przez Polish American Poets Academy wiersz zdobył wyróżnienie 11 listopada 2013 Święto Niepodległości |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #15 11-11-2013 - 14:11:11 |
Tomaszów Mazowiecki |
![]() ![]() |
stokrotka47 (offline) |
Post #16 14-11-2013 - 14:36:17 |
Brzeszcze |
Serdecznie dziękuję za gratulacje...te wszystkie wpisy
motywują mnie do pisania,a także otrzymana dziś Antologia wierszy p.t. W łańcuchy zakute marzenia Pozdrawiam cieplutko...jesienna stokrotka |
stokrotka47 (offline) |
Post #17 29-11-2013 - 08:36:15 |
Brzeszcze |
W Konkursie Nieprofesjonalnej Twórczości Literackiej
w Brzeszczach - pod hasłem; BO ŻYCIE MOJE WĘDRÓWKĄ JEST zdobyłam wyróżnienie...za wspomnienia z mojej wędrówki... NA SKRZYDŁACH POEZJI Podnisłam się z ruin cierpienia i krok po kroku szukałam drogi... wyrywałam zielsko nie czując bólu bo cel...był blisko Znalazłam klucz do przeznaczenia - ukryta w słowach moja siła prztrwania Wznoszę się ku słońcu na skrzdłach poezji tu i teraz czas marszczy czoło czas się kurczy... WĘDROWANIE Z MARZENIEM Owoc nadziei trzymam w dłoni marzenie... Falujące łąki traw śpiew skowronka zawieszony nad pachnącą skibą ziemi szepczące źródełko w pobliżu domu Obejmę malwy za ich długie szyje w podzięce...że żyję |
dziubas (offline) |
Post #23 01-12-2013 - 19:04:33 |
Gdańsk |
Stokrotko brawo! Piękne słowa!
![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Post #24 02-12-2013 - 10:54:25 |
Tomaszów Mazowiecki |
Dla Poetki Stokrotki |
stokrotka47 (offline) |
Post #25 06-12-2013 - 12:36:57 |
Brzeszcze |
Czytam Wasze piękne słowa
i radość do serca cichutko spływa... Serdecznie pozdrawiam i zdrówka życzę... |
Sara (offline) |
Post #26 17-12-2013 - 23:26:26 |
|
Gwoli wyjaśnienia. Autorem wiersza jest Jerzy Liebert . (Utwór zamieszczony w tomiku Kołysanka Jodłowa). Jest tak piękny , że pozwolę sobie zamieścić całość. Mam nadzieję Stokrotko, ze się nie pogniewasz za zajęcie miejsca w Twoim wątku. Uczę się ciebie, człowieku. Powoli się uczę, powoli. Od tego uczenia trudnego Raduje się serce i boli. O świcie nadzieją zakwita, Pod wieczór niczemu nie wierzy, Czy wątpi, czy ufa — jednako — Do ciebie człowieku należy. Uczę się ciebie i uczę I wciąż cię jeszcze nie umiem — Ale twe ranne wesele, Twą troskę wieczorną rozumiem. |
stokrotka47 (offline) |
Post #27 18-12-2013 - 10:08:58 |
Brzeszcze |
Witam i przepraszam moje czytelniczki za ewidentną pomyłkę
- zabrakło jednego słowa =ulubiony= wiersz Jana Pawła II LEĆ KOLĘDO Leć kolędo leć zanieś mocne serca drżenie na to Boże Narodzenie Leć kolędo leć Leć kolędo leć zanieś zdrowie,szczęście dobro w sercu na ten NOWY ROK 2014 Serdecznie pozdrawiam...stokrotka |
filipinka35 (offline) |
Post #28 18-12-2013 - 10:51:33 |
|
Piękne. Stokrotko dziekuje za pozdrowienia. I wzajemnie.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
Post #29 20-12-2013 - 17:39:46 |
Tomaszów Mazowiecki |
![]() Dla poetek |
stokrotka47 (offline) |
Post #30 21-12-2013 - 22:36:26 |
Brzeszcze |
ŚWIATŁO...
OD ANIOŁKA PŁYNIE NIECHAJ ŚWIECI W KAŻDYM OKNIE W SERCU RADOŚĆ PRZY OPŁATKU... Dla Rodziny Amazonek...stokrotka |