Głos serca
stokrotka47 (offline) |
Post #2 17-02-2014 - 10:57:12 |
Brzeszcze |
Serdecznie dziękuję za wpisy
czytelniczki kochane mam dla Was ROZTAŃCZONĄ MIŁOŚĆ niech będzie wesoło... ROZTAŃCZONA MIŁOŚĆ Radosne iskierki chochlików tańczyły w Twoich oczach na raz,na dwa,na trzy ...a tu zima karnawał jest z nami... Falowały ramiona ...i serce tańczyła sukienka na wietrze na raz,na dwa,na trzy ...przetańczyć całą noc.. Uchylone płatki ...ust tańczyły szeptajac wprost na raz,na dwa,na trzy ...gwiazdo miłości nie zagiń we mgle... Tańczyła miłość i krew wirował świat i śpiew na raz,na dwa,na trzy ...ona tu jest i tańczy dla mnie... |
stokrotka47 (offline) |
Post #7 27-02-2014 - 07:49:05 |
Brzeszcze |
Miłość zaczyna się wtedy,
kiedy szczęście drugiej osoby staje się ważniejsze niż twoje. - H.Jackson Brown,J r. OCZY MIŁOŚCI Szeroko otwarte oczy poranka na rzęsach trawy ślady stóp kochanka... Niteczki snu znikają w przestrzeni słoneczny rąbek nieba aż sie rumieni... Miłość tańczy w ramionach dnia Dyszą ciężkie chmury u progu wieczoru błyskawice,grzmoty oczy obojętne,bez koloru Serce w ciemnościach żałosne spojrzenie lęk otwiera drzwi wiatr rzuca kamienie... Płyną łzy umarłej miłości... [ II miejsce w konkursie na WALENTYKOWY WIERSZ O MIŁOŚCI ] Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 27-02-2014 - 07:50:06 przez stokrotka47. |
stokrotka47 (offline) |
Post #11 25-04-2014 - 07:57:08 |
Brzeszcze |
BĄDŹ POZDROWIONY
Bądź Pozdrowiony Panie Boże i Wszyscy Święci Bądź Pozdrowiony Ojcze Święty Błogosławiony Płaszczem Świętości Okryty Byłeś i Jesteś Ostoją Pokoju,Rodziny miłości do człowieka przebaczenia... Twoje słowa pozostały w nas są szeptem źródła życia w głębi serca ukryte Zasiałeś Ojcze Święty ziarenka prawdy wzrastają wśród nas to drogowskazy życia Górskie potoki niosą Twoje słowa od Tatr do morza przez Polskę długą i szeroką Pomiędzy ziemią a niebem było słowo i czyn i Twoje Ojcze Święty zamyślenie nad dachami Wadowic... Tu wszystko się zaczęło... było serca drżenie modlitwa i pieśń... PANIE TO TY NA MNIE SPOJRZAŁEŚ... |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #13 25-04-2014 - 18:42:29 |
Tomaszów Mazowiecki |
Piękne
![]() |
stokrotka47 (offline) |
Post #17 28-04-2014 - 09:05:00 |
Brzeszcze |
RAMIĘ NIEBA
Sosna... zmęczona walką z chorobą w jedną chyliła się stronę nie było tam Ciebie tylko ramię Nieba... Światło... latarni migotało we mgle ratowano rozbitka nie było tam Ciebie tylko ramię Nieba... Filiżanka poezji... dla Was kochane czytelniczki ...serdecznie pozdrawiam i życzę zdrówka. |
stokrotka47 (offline) |
Post #18 15-05-2014 - 10:34:10 |
Brzeszcze |
ANIOŁ NADZIEI
Mamo Z nadzieją w głosie mówiłaś =Aniele Stróżu mój...= pochylona z czułością nieporadne rączki moje do modlitwy składałaś... Nie miałaś prawie nic spracowane dłonie... smutek chowany w modlitwie tajemnicze spojrzenie Twoje światło nadziei wędruje ze mną przez barwy życia jest wsparciem i siłą Mamo piszę wiersz dla Ciebie pachnacy bzem i konwalią słodkie serca wspomnienie -dzieliłaś się miłością i chlebem... |
stokrotka47 (offline) |
Post #23 16-05-2014 - 13:46:37 |
Brzeszcze |
=...powracaj tu gdy zatęsknisz do mnie...=
fragm.piosenki W moim kąciku poezji spotykają sie nasze myśli...czekam na Wasze powroty... Serdecznie dziekuję za wpisy życzę zdrówka i pozdrawiam...słonecznie i serdecznie to ja...stokrotka |
stokrotka47 (offline) |
Post #25 13-06-2014 - 09:07:30 |
Brzeszcze |
TONY UKOJENIA
Płacze człowiek... załamuje ręce boli otwarta rana deszcz myśli nasącza zbolałe serce Otrzj łzy przyjaciółko jestem przy Tobie... moja podpora to milczenie,spojrzenie uścisk dłoni Ślę do Ciebie tony ukojenia serca i duszy mijający czas Twoje łzy osuszy... W konkursie literackim w Kętach...moje wyróżnienie Serdecznie pozdrawiam...stokrotka |