moje myśli, moje marzenia...po prostu ja
Teśka (offline) |
Post #1 18-11-2011 - 20:51:12 |
Elbląg |
Niepewność chwili
Zatopiona w ciszy dusza wirtuoz przy akompaniamencie myśli tworzy hymn o życiu serce artysta sięgając do wnętrza maluje obraz wspomnień na miarę arcydzieła i chociaż dużo słów tańczących na białej kartce nie powstaną poezją na miarę wszech czasów to wszystko we mnie tkwi bogatsza o kolejny dzień walczę z wiatrakami istnienie tworzy historię "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #3 18-11-2011 - 20:54:38 |
Elbląg |
Próbowałam
znaleźć inny wymiar szczęścia wychodząc na przeciw nie przestałam kochać zawrócę tęsknota nie pozwala wyjść poza granice wspomnień gdy w środku nocy sen odchodzi oczy duszy szeroko otwieram wracając pamięcią do chwil w których czas się zatrzymał ból przeszywa na wskroś kaleczy serce wciąż pamiętam świt już blisko przełykam gorzkie łzy ktoś puka to tylko samotność nie ty "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #7 18-11-2011 - 21:21:24 |
Elbląg |
Tęsknota...
Stoję przed bramą Pałacu Szczęścia czy nikt nie spodziewa się gości? w gąszczu wydarzeń znajduję furtkę chcę wejść, by zobaczyć skrawek radości widzę - tam w oknie nadzieja stoi wołam, lecz Ona patrzy daleko wchodzę choć wiem, że nie wypada przede mną ogród snów i miłości rzeka obok drzewa marzeń pełne owoców dojrzałych, gotowych do spożycia kwiaty przyjaźni chylą się ku mnie nad głową przeleciał ptak pełni życia myślę - wystarczy sięgnąć i brać owoce rumiane, soczyste rwać kwiaty pachnące przyjaźnią przejrzeć się w lustrze wody czystej lecz jeśli zerwę owoc czerwony nie złamię zasad, co od wieków znane? czy nie ocenisz mnie za ten postępek dasz trochę szczęścia na powitanie jesteś Nadziejo ludziom potrzebna przyjmij mnie pod swój dach nakarm duszę pragnieniem miłości niech ziści się to, co w moich snach budzę się... rzeczywistość mnie wita smutki, rozterki, szarpiący duszę ból tęsknota za tym, czego nie zaznałam moje serce rozdarte na pół "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #8 19-11-2011 - 09:11:04 |
Elbląg |
Deszcz
Spotkałam Cię w pochmurny dzień krople deszczu spływały po twarzy w jednej z nich byłeś Ty Rozjaśniłeś szarość dnia malując mój świat kolorami tęczy i stałam się wyjątkowa Mówiłeś, że nauczysz mnie przechodzić między kroplami zaczarujesz - i będę szczęśliwa Deszcz ustał - wyszło słońce ciepły wiatr osuszył moją twarz i zniknąłeś - po prostu Kolejny piękny dzień promień słońca ogrzewa ciało lecz dusza moja smutna czekam... Spoglądam w niebo błękitne szukam chmur, co przyniosą deszcz - nadzieję na szczęście ...doczekałam się Wybiegam na ulicę - gdzie jesteś? stoję i moknę, bo nie potrafię przechodzić między kroplami Wierzę, że Cię znów spotkam bo dzięki Tobie mój Czarodzieju pokochałam deszcz "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #11 20-11-2011 - 09:09:14 |
Elbląg |
Zwiastunko
byłaś przy mnie wyczuwalna jak tętno prawdziwa dzisiaj bez pożegnania poderwałaś się do lotu jak spłoszony ptak znikasz za chmurami los co przez lata okradał z marzeń kolejną łzę roni próbując obudzić resztki sumienia krzywdy wyrządzonej nawet czas nie zdoła naprawić bardziej od marzeń pragnę powrotu móc sercem poczuć skrzydeł twych łopot "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #14 20-11-2011 - 14:05:11 |
Elbląg |
Jeden znak
kolejny ostry zakręt ekspresem pędzi czas chciałam odmienić jego bieg nie dogonię zdobywczyni naiwnych otulona płaszczem dusz w twoje ręce oddałam los znów zakpiłaś chciałam wzbić się ponad zawiści ludzkiej przeszywający wzrok podcięłaś mi skrzydła kolejny raz spadam w dół podążasz za mną jak cień i czekasz czy i tym razem zdołam się pozbierać potrafię przejść przez dzień znajdując uśmiech ale gdy noc blisko nie umiem przytulić snu liczę paciorki pościel razi w pajęczej sieci mroku zimny dotyk ciszy co przyniesie nowy dzień nasyci zielenią czy znów okryje szarością może zedrę ją zeń by odnaleźć skrawek nieba maleńki promyczek... "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Janina.S (offline) |
Post #15 20-11-2011 - 15:41:47 |
widły Soły i Wisły |
Tesia , poczytałam te Twoje "myśli i marzenia " - spokojne , nostalgiczne , wręcz zmuszające do rozmyślań , do zadumy ale piękne , piękne.
Wyczuwam tu i smutek i żal i... i ... i wiele innych odczuć ale to Twoje i tylko Twoje i Ty wiesz sama najlepiej co chcesz powiedzieć - napisać . Podziwiam talent i czekam na więcej - chętnie poczytam i porozmyślam i wejdę w zadumę . ![]() .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Teśka (offline) |
Post #18 20-11-2011 - 18:32:46 |
Elbląg |
Ulecz
Porzucone serce pozbawione nadziei jak szare drzewo odarte z liści przez wiatr nagie i bezbronne cierpienie odbiera wolę walki dociera w najgłębsze umysłu zakamarki pragnienie silniejsze od bólu w skroniach pulsuje słyszysz? wołam całą sobą podaj dłoń pozwól wesprzeć się na swoim ramieniu nie potępiaj pomóż przetrwać najtrudniejsze chwile rozpędź chmury przybliż słońce po prostu bądź "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 20-11-2011 - 18:33:43 przez Teśka. |
Teśka (offline) |
Post #21 21-11-2011 - 00:21:34 |
Elbląg |
Podróż
Gdy noc utula mnie szatą ciemną a sen powieki ciężkimi czyni odpływam wolno w świat moich marzeń on magik jest a ona mistrzyni tam mogę krzyczeć bo nikt nie słyszy czasami targa mną przerażenie lecz wiem że ból mój utonie w ciszy w jego objęciach znajdę schronienie pod jej osłoną kocham bez granic tańczę i śpiewam, śmieję się szczerze i chociaż wiem że ranek nadejdzie tego, co śniłam - nic nie odbierze wejdę w dzień nowy pełna nadziei przyjmę od losu co przygotował lecz kiedy słońce wędrówkę skończy jak dziecko zasnę by śnić od nowa... "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #24 21-11-2011 - 10:02:15 |
Elbląg |
W imię miłości...
Gorzki smak porażki jak tani narkotyk resztki nadziei zabija długo powoli proszę oddal cierpienia niech już nie boli i znowu pod górę dźwigam ciężar odpowiedzialności za was dla was siłą matczynej miłości co jeszcze zgotuje mi los pozwoli odetchnąć rozpędzi czarne chmury czy znowu znienacka kolejny zada cios następnym razem obnażę przed światem stan duszy i mimo słabości podniosę się z kolan wygram walkę z losem z chorobą w imię tejże miłości "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 21-11-2011 - 10:04:33 przez Teśka. |
szama (offline) |
Post #26 22-11-2011 - 09:40:56 |
Kraków |
Teśka jasteś fantastyczna , z przyjemnością czyta się to co piszesz, niektóre wiersze poruszają do głębi, utożsamiam się z nimi i mam wrażenie , że jesteś jak skrzywdzony ptak podrywający się do lotu. Wzoś się Teśka jak najwyzej
![]() ![]() uśmiech nic nie kosztuje, a tak wiele znaczy ![]() |
Teśka (offline) |
Post #27 22-11-2011 - 13:40:52 |
Elbląg |
Szama, jesteś wspaniała, dziękuję
![]() ![]() "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #28 22-11-2011 - 13:43:40 |
Elbląg |
Dotyk światła
Promieniem słońca niepewność stopi ciepłe spojrzenie bijące serce radośnie oznajmia wielkie wydarzenie krótka rozmowa niczym koncert świerszczy na leśnej polanie porusza do głębi jedno mgnienie wiosny kwiatów rozkwitanie muśnięcie dłoni drżącej jak osika dotyka duszy a ciepły oddech delikatna bryza garść łez osuszy lotem jaskółki przenika moje niespokojne myśli wszystko ukryję na dnie jestestwa i niech się wyśni "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #29 22-11-2011 - 16:57:29 |
Elbląg |
Kim jesteś?
Zjawiła się niespodziewanie jak wielka fala wezbrała wypełniając mnie po brzegi jej szata z tęsknot utkana na szyi marzeń korale we włosach tańczy wiatr kim jesteś że w jednej chwili zakwitasz jak piękny kwiat kolorem oczu twoich jak traw soczystych zielenią mieni się cały świat i w mgnieniu oka jesteś w nieba czystym błękicie słońca złotych promieniach przenikasz moje myśli łzy w krople rosy zamieniasz co takiego w sobie masz że czasem każesz mi płakać a potem pozwalasz się śmiać dla jednych jesteś przekleństwem dla innych losu darem jesteś natchnieniem poetów nadzieją serc zatwardziałych "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #30 23-11-2011 - 09:33:06 |
Elbląg |
Zagubiłam się
Niebo i Ziemia - dwa Światy idę? nie, płynę - ponad wszystkim targa mną rozpacz - nie znam drogi, szukam spokoju w gonitwie myśli W samotności - jak w klatce zamknięta czekam na cud - olśnienie. Chcę się wydostać! uciekam... ale tylko w marzenie Brak mi odwagi, dusza cierpi czy tak wygląda niemoc? jestem słaba, bezsilna nie stawiam czoła problemom. Przygniata mnie codzienność mimo słońca chmury nade mną czarne, złowieszcze - to przeszłość? Światełko w tunelu? daleko... nie dojdę, brak mi sił Podaj mi rękę, poprowadź, rozwiej chmury, ogrzej moje serce Bądź przy mnie, gdy zwątpienie otrzyj łzy, gdy targa mną rozpacz. Po prostu bądź... Nadziejo - tchnij we mnie życie, po prostu. Bądź drogowskazem na rozstaju dróg naucz mnie dokonywać wyborów, pomóż przekroczyć zwątpienia próg - dodaj pewności, by pójść do przodu Pomóż zatrzasnąć wrota przeszłości. Mimo, że świat mój spowija mgła chcę otworzyć szeroko oczy i czerpać z życia, które nadal trwa "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |