moje myśli, moje marzenia...po prostu ja
Teśka (offline) |
Post #1 23-11-2011 - 09:39:40 |
Elbląg |
Wróć...
Zatrzymała się na chwilę spojrzała w oczy głęboko i odeszła wszyscy odchodzą już nie wiem czy to początek końca czy już koniec jak marionetka tańcząca w rytm życia naśladując ludzi co biorą los w swoje dłonie próbuję biec za tobą upadam jednak bez czucia pulsują mi skronie dlaczego odchodzisz? byłaś przy mnie tak krótko i znów wokół mnie ciemność mocy co we mnie się tlisz nie wypuszczaj z objęć trzymaj mocno bym znów nie upadła to nic że tam w oddali światełko małe sama nie dam rady zamknę oczy tak lepiej chore serce mniej czuje tak bezpieczniej pustka, ciemność i ja jestem wolna tu nikt mnie nie znajdzie "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
szama (offline) |
Post #2 23-11-2011 - 18:04:42 |
Kraków |
Teśka ! Otwieraj szeroko oczy i zobacz co wokoło sie dzieje, ile jest osób , które Cię kochaja i których nie możesz zawieźć, napewno słoneczko zacznie dla Ciebie znów swiecić. Czytam Twoje wiersze, bardzo mi się podobają , ale czekam na chwilę , kiedy tchniesz w nie troszkę radości i optymizmu.
uśmiech nic nie kosztuje, a tak wiele znaczy ![]() |
Teśka (offline) |
Post #3 28-11-2011 - 08:49:18 |
Elbląg |
Na mnie już pora
Przyszedł czas rozstania a ja nie lubię pożegnań weź moje smutki zostaw mi tylko ciszę zamknę w swoim sercu tęsknoty i tajemnice przede mną nowy świat przyjaciółko moja wiem - nie wymażę z pamięci wspólnie spędzonych lat ściskam w dłoni bilet w jedną stronę zabierz ze sobą nasze wspólne chwile zroszone łzami godziny milczące nie bądź już smutna obejmij raz jeszcze utul serce drżące nie mówię żegnaj bo może się zdarzyć że zapragnę byś powróciła do tych miejsc w duszy i sercu gdzie tak często kładąc głowę na twoim ramieniu żaliłam się na los a ty otulając mnie płaszczem nadziei szeptałaś cicho bym wstała z kolan walczyła o szczęście nim znów mnie dosięgnie kolejny cios bądź ze mnie dumna życz mi powodzenia nie mówię żegnaj lecz do widzenia "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #6 08-12-2011 - 10:06:48 |
Elbląg |
Dogonię...
Jutro dzisiaj niepewne wczoraj odchodzi Obca twarz w lustrze zwykła niezwykła w zakątku duszy wciąż ta sama radosne wczoraj tuli wspomnienia ostatni oddech przeszłość umiera zasłona czasu zatrze granice staniesz na przeciw zwykły niezwykły wczoraj odeszło dzisiaj niepewne może jutro... "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 08-12-2011 - 10:10:08 przez Teśka. |
Teśka (offline) |
Post #11 13-12-2011 - 19:30:36 |
Elbląg |
SZUKAM...
Samotność jak otchłań wciąga mnie zapadam w sen, wgłąb mej duszy. Czy ktoś usłyszy moje wołanie? czy ktoś me serce poruszy? Jak ziarnko piasku na pustyni życia, pośród milionów błądzę, szukam drugiej połowy, duszy odbicia, do ludzkich serc jak bezdomny pukam... Moje wołanie ginie w przestworzach, w bezmiarze ludzkiej obojętności, czy jest ktoś, kto jak ja szuka przyjaźni, serca, miłości... Chcę zatrzeć w pamięci ból i cierpienie poczuć znów smak czystej miłości, uwolnić najbardziej skryte marzenia, wyłuskać piękno z szarej codzienności I biec na spotkanie w życie Nowe, wzlecieć jak ptak - ponad wszystko naprzeciw temu, co przeznaczone - co być może jest przy mnie blisko... "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #12 15-12-2011 - 13:45:52 |
Elbląg |
Tych kilka słów napisałam nie tak dawno dla mojej serdecznej znajomej, kiedy dowiedziałam się, że jest chora... A potem okazało się, że i ja znalazłam się w gronie tych, których choroba i cierpienie doświadcza...
Dla mnie, dla Ciebie, dla Was drogie dziewczyny i dla wszystkich tych, którzy borykają się z chorobą - dedykuję ten wiersz Pokonać strach Nie mogę Ci wiele dać lecz mogę zapłakać z Tobą - myślami i sercem blisko byś mogła walczyć z chorobą nie mogę dać Ci nic więcej uśmiech szczery jedynie niech on łzy Twoje osuszy choćby na krótką chwilę zechciej ode mnie przyjąć moja ... miła część mojej siły i mocy byś nigdy nie zwątpiła jesteśmy tacy bezsilni kiedy choroba dosięga chciałabym Ciebie wesprzeć bo przyjaźń to potęga pamiętaj - nie jesteś sama łączę się z Tobą w cierpieniu razem go pokonamy przecież jest nas tak wielu... słowem mówionym, pisanym jeżeli trzeba – modlitwą niech niemoc i Twoja gorycz chociaż na chwilę znikną "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #16 18-12-2011 - 15:23:00 |
Elbląg |
Witam Was, moje drogie - czas oczekiwania i wspomnienia... wracają ze zdwojoną siłą.
Na czas najpiękniejszych Świąt niech powróci wspomnień czar ![]() ![]() ![]() W pamięci... Śladami wspomnień z tęsknotą wracam do lat tych z dzieciństwa w pamięci mojej chaty strzechą kryte rodzinny dom kocie łby po których biegałam beztrosko i wierzby płaczące dające cień w upale jak kiedyś zachwycające na skrzyżowaniu dróg krzyż przyozdobiony wstęgami i ławeczka dla wędrowca usiądź odpocznij zabawy w ogrodzie pod liściem łopianu wieczorna modlitwa głośno na kolanach i długie nocne rozmowy o wszystkim o niczym spokojny sen z tęsknotą wracam do tamtych lat i do ciebie mamo bo dom rodzinny jest tam gdzie miłość i matczyne serce "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 18-12-2011 - 15:34:17 przez Teśka. |
Teśka (offline) |
Post #17 29-12-2011 - 00:47:39 |
Elbląg |
Przyjacielu
Mówisz że rozumiesz współczujesz za każdym snuje się cień nie koniecznie własny kiedy słońce zaświeci rzuci promień inaczej pod kątem rozpoznam choćby kontury by stał się znajomym nie chcę litości wystarczy że będziesz nawet milczeniem można poskromić samotność nie proszę byś przy mnie trwał mam już anioła tylko czasem daj znać że żyjesz "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #18 03-01-2012 - 10:05:26 |
Elbląg |
Marzenia
Utkałam je ze snów ozdobiłam szatą pragnienia ukryłam w sercu głęboko pielęgnowałam jak cenny skarb Marzenia z czasów dzieciństwa mgła lat młodości spowija myślałam - czas sprzymierzeńcem lecz on bezpowrotnie mija Wątłe, wychudłe, bez tchnienia pokryte kurzem, zmurszałe zapomniane przez lata znaczone piętnem cierpienia Teraz gdy dzieci dorosłe sięgam po nie nieśmiało... czy uda się jeszcze wskrzesić coś co z mych marzeń zostało? "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #19 03-01-2012 - 10:27:00 |
Elbląg |
Odchodzisz
Nie usłyszysz słów rodzących się w bólu pełnych niepokoju zbyt młodo umarły nie wypowiedziane i tych którymi chciałam dotknąć serca wśród rozpędzonych myśli cichutko szeptanych nie poczujesz ust co pocałunki czułe na twoich składały smakując każdą chwilę oczu co swoim wyrazem tęsknotą wołały do ramion kochanych przystani cichej splecione dłonie serce przy sercu wszystko odchodzi moja gwiazda gaśnie na twoim niebie "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #20 26-01-2012 - 21:45:39 |
Elbląg |
Mimo wszystko...
Okruchy wspomnień niesione z wiatrem przez czas rozbite na miliony chwil utknęły w przestrzeni lat osiadły na mieliźnie życia wskrzeszam resztki uczuć wiem - trzeba siły by odbudować to co przez lata niszczone jak lasy co w czasie pożaru językiem ognia trawione Oczy wciąż mokre łzy po policzkach płyną rwącym strumieniem niczym woda co w czasie powodzi zatapia lądy - sieje spustoszenie Co możesz wiedzieć o smutku co wnętrze jak granat rozsadza moje serce bólem szarpane jak drzewo podczas wichury odarte z liści - złamane Nie będę przepraszać, że żyję... "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #21 26-01-2012 - 21:47:41 |
Elbląg |
Jesteś...
... wspomnieniem piękną duszy ozdobą i chociaż miłość Twoja tkwi w sercu jak cierń tęsknię za Tobą Już jesteś na drugim brzegu nie straszne Ci sztormy i burze nie musisz walczyć, by przetrwać czerpiesz z miłości wyższej dotarłeś do kresu podróży A ja chcę na skrzydłach miłości wzlecieć do góry wysoko dotknąć gwiazd przywitać księżyc pokłonić się obłokom... zanim dołączę do Ciebie "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-01-2012 - 21:48:03 przez Teśka. |
Janina.S (offline) |
Post #23 27-01-2012 - 15:59:22 |
widły Soły i Wisły |
Tesia Twoje serce cierpi .... jesteś smutna .... nie mnie oceniać ..
..ja tylko dziękuję ...bardzo dziękuję. ![]() .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |
Teśka (offline) |
Post #24 28-01-2012 - 17:12:29 |
Elbląg |
Jestem
małym punkcikiem na mapie wszechświata moje istnienie nie zauważone, dusza ku marzeniom wzlata tęsknoty niespełnione Chcę żyć pełnią życia, po prostu - nauczyć się śmiać na nowo Chcę kochać i być kochaną, zostawić przeszłość - być inną osobą Uwierzyć w siebie, odzyskać wiarę i radość czerpać z życia, zatracić się w tym, co ponad miarę jest czyste, piękne i warte przeżycia... "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
stokrotka47 (offline) |
Post #25 07-02-2012 - 15:51:49 |
Brzeszcze |
Marzenia...
Tam w górze,w blasku słońca mieszczą się też moje marzenia. Jeśli nie zdołam ich urzeczywistnić - to mogę podnieść wzrok i nacieszyć się nimi...Podążam za nimi,dokądkolwiek mnie powiodą... Życzę zdrówka,spełnienia pięknych marzeń...i tak pięknej wzruszającej poezji... Radosnych, słonecznych dni...życzy stokrotka. |
ewcia20066 (offline) |
Post #26 07-02-2012 - 16:14:26 |
|
|
Teśka (offline) |
Post #28 07-02-2012 - 18:55:54 |
Elbląg |
Ewciu - dziękuję za miły odbiór i za to, że moje myśli przydają się... czasami dobrze jest wszystko z siebie wyrzucić, a jak można podzielić się nimi z innymi - podwójnie miło
![]() ![]() Dziękuję, przytulam, pozdrawiam ![]() "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |
Teśka (offline) |
Post #29 07-02-2012 - 18:59:00 |
Elbląg |
Zagubiłam się w labiryncie życia i błądzę - szukam wyjścia Chcę krzyczeć - nie mogę głos mój zanika w tłumie... Nie mam sił, upadam zamykam się w sobie i znów wszystko spowija szarzyzna próbuję wstać, lecz nie mogę Wszystko dzieje się obok mnie nie potrafię, nie chcę, nie umiem podźwignąć się z upadku... "Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje" (Jan Paweł II) |